Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 16. 14:29

Vidám nyárköszöntés Makkosházán

Képriport
Évek óta hagyomány, hogy egy hangulatos, színes rendezvénnyel üdvözlik a nyár érkezését a makkosháziak. A Nyárkitörés szombaton is nagyon sok környékbelit vonzott a Honfoglalás parkba.

Hirdetés

Rengeteg színes és ingyenes programmal várták a szervezők Makkosházán. A gyerekek ugrálóvárban, rodeó bikán próbálhatták ki ügyességüket, de volt arcfestés, interaktív mesejáték, sétakocsikázás is. Az idősebbeket operett slágerekkel szórakoztatták. A látogatók pörköltet is kóstolhattak, a gyerekeket pedig palacsintával is meglepték a szervezők.

Kozma József, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a szünet első napján a családokkal közösen köszöntik a nyarat már évek óta. A rendezvényen minden korosztály megtalálja a neki tetsző programot, ezért is szeretik nagyon sokan. A képviselő kiemelte, hogy az eseményen a Napos oldal a sérült emberekért Alapítvány bemutatókkal és foglalkoztató programokkal is jelen van, ami számára nagyon fontos.

Bereczki Zoltán

Makkosházán nagyon népszerű a közösségi kert, amely már számos országos elismerést is kiérdemelt már. A rendezvényen most a legszebb kertet választották meg. Nagyon sokan adták le szavazatukat. Az első helyet Bereczki Zoltán szerezte meg, aki három éve műveli kertjét. Mint elmondta, számára nagyon jó kikapcsolódást jelent a parcella gondozása. Főleg fokhagymát termeszt, amelyet a családja szokott elfogyasztani. A kert 22 négyzetméter és az egész családnak ad munkát, ő maga hetente 3-4 óra hosszát tölt el ott. Az elismeréssel kapcsolatban, annyit mondott, nagyon jól esett számára, hogy ennyien szavaztak rá és a kertjére. Ez az elismerés megerősíti abban, hogy továbbra is aktívan művelje a parcellát – tette hozzá.

Szeberényi Zoltán és családja

A rendezvényre nagyon sok család is kilátogatott. Szeberényi Zoltán feleségével és három gyermekével érkezett. Míg a fiúk kipróbáltak megmásztak, megültek mindent és a végén kalóznak maszkírozták magukat a felnőttek az árnyékban ülve figyelték őket, beszélgettek a többiekkel és várták, hogy elkészüljön a pörkölt. Zoltán elmondta, minden évben részt vesznek a programon, mivel színvonalas rendezvény és a gyerekek is nagyon kedvelik és mindent kipróbálnak, amit csak lehet. Nagyon kedvelik a gyerekek a vetélkedőket, ami idén a kalózokról szólt – tette hozzá a családfő, aki hozzátette, azért is szeretik a rendezvényt, mert a mindennapok megszokott kerékvágásából kizökkenti az egész családot.

A szervezők a sok-sok program mellett a résztvevők tudását is próbára tették, értékes nyereménykért a vállalkozó kedvűek helyismereti és zöldváros totót is kitölthettek.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap Kozma József Makkosház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés