Ziccer 2018. június 15. 16:54 Forrás: MTI / szeged.hu

Egy futballcsapatnyi állat jósolja a meccsek eredményét Oroszországban

Az állatokkal végeztetett eredményjósolásnak nagy hagyományai vannak a focivébék idején, természetesen az oroszok sem maradnak ki ebből.

A legismertebb az állatseregletből talán Achilles, a szentpétervári Ermitázs süket, fehér macskája. A kandúr, ami a tavalyi Konföderációs Kupa mérkőzései óta dolgozik orákulumként, a vb nyitómérkőzése előtt az orosz zászló előtt elhelyezett tálból evett, amivel megjövendölte, hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttese elbánik majd a szaúdiakkal. Így is lett, a házigazdák 5-0-ra gurították le az ellenfelet a csütörtöki nyitómeccsen.

Szocsiban már öt éve egy Garik nevű vidra súgja meg az újságíróknak, hogy kire kell fogadni: a vízi emlős a vízbe dobott, zászlókkal díszített labdák között válogatva dönti el, hogy ki lesz a győztes. Ugyanebben a fekete-tengeri városban egy Pusok nevű nyuszi még a tuti tippek tudója, egy másikban, Anapában pedig a Puzir nevű bálna. 

Az irkutszki állatkertben 2015 óta Nafanyja mosómedve gyakorolja látnoki képességeit, felcímkézett gyümölcstálak között matatva. Nyizsnyij Novgorodban Kleopátra, a tapír, Kalinyingrádban Milja és Gljaszik vízilovak, Barnaulban pedig egy ismeretlen nevű farkaskölyök, Himkiben Jasa, a rénszarvas, Jekatyerinburgban pedig Szpartak, a maki a sportesélyek megmondója.

A fekete fülű fehér Bim hazájában a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után vált divattá az állatjóslás, amikor is a németországi Paul polip jelezte előre a mérkőzések végkimenetelét. Az oberhauseni akváriumlakó kétéves pályafutása során 14 esetből 12-ször találta el, hogy melyik csapat fog nyerni.

Paul nem sokkal a vb után az örök óceánokba költözött. Hamvait emlékmű rejti, ami egy focilabdára fonódó polipot ábrázol.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állatok foci labdarúgás labdarúgó-világbajnokság világbajnokság foci-vb foci-vb 2018 FIFA Oroszország