Ziccer 2018. június 30. 13:40

Focivébé 2018: Na, de hol nézzük az esti meccset Szegeden?

Képgaléria
Itt a labdarúgó-világbajnokság, a fenti kérdés pedig valószínűleg elég gyakran fog elhangozni a következő hetekben. Szerencsére egy rakás helyen szurkolhatunk a belvárosban. Ezeket szedtük össze.

(Cikkünk eredetileg június 14-én, a foci-vb nyitónapján jelent meg, most viszont, hogy kezdődik az egyeneskieséses szakasz, újra aktuálisnak éreztük!)

Itt a labdarúgó-világbajnokság, a fenti kérdés pedig valószínűleg elég gyakran fog elhangozni a következő hetekben. Szerencsére egy rakás helyen szurkolhatunk a belvárosban. Ezeket szedtük össze.

Focivébét otthon nézni lehet, csak nem érdemes. Szeged belvárosában viszont számos helyen lesz lehetőség ordítva szurkolni hideg sörök és remélhetőleg minél kevesebb eső kíséretében. Az egy hónapon át tartó torna épp elég hosszú ahhoz, hogy aki akarja, az alábbiakban felsorolt helyek közül akár mindegyiket kipróbálhassa, és megnézze, hogy hol a leghangulatosabb a csoportos szurkolás.

Széchenyi tér és környéke: Vedres Sörkert, Casablanca

Kezdjük a rossz hírrel: míg a 2016-os foci-Eb idején hatalmas ledfalat, mellé pedig sört, bort és mindenféle ételt áruló faházakat húztak fel a belváros kellős közepén, a Széchenyi téren, ilyen idén nem lesz. Valamiért egy szponzor sem látott fantáziát a dologban, így csak a belváros más részein nézhetjük a meccseket együtt a haverokkal, nagyképernyőn.

Jó hír, hogy alig néhány tíz méterrel arrébb, a Horváth Mihály utcában lévő Vedres Sörkertben egy nagyjából ugyanakkora ledfallal várják a vendégeket, mint amilyen korábban a Széchenyin is volt. Így túl messzire nem kell menni a megszokott helytől azoknak, akik nem vásznakra vetítve akarják nézni Messit, Ronaldót, Neymart, Iniestát, Griezmannt és a többieket. Itt egyébként magyar, német, cseh és belga csapolt sörökkel, magyar borokkal, koktélokkal, limonádékkal és bajor grillételekkel várják a vendégeket, élőzene is lesz: a Gera fivérek fognak játszani. Viszont ez a hely csak június 15-én nyit, így a világbajnokság első napjának meccseit itt még nem lehet látni.

Szintén közel a Széchenyi térhez a Belvárosi Mozi épületében működő Casablanca kávézó teraszán is lehet majd szurkolni, itt egyelőre két nagyobb tévén adják a meccseket, de ígéretük szerint hamarosan lesz egy harmadik is. Italakciókkal nem készülnek, de hétvégenként jó dj-szoktak jó zenéket játszani náluk, ami azért kevés szegedi bárról/kávézóról mondható el.

A Hági és a sztárvendégek

A május elején újra megnyitott Hágiban a Délmagyarország szervezésében mindenféle sportolókkal lehet majd közösen izgulni a meccseken.

„A premieren éppen a Bordány U14-es csapata lesz. És itt lesz Kutasi László egykori válogatott labdarúgó, de jön Birkás Balázs, Nagy Péter, Kárász Anna. NB I-es futballistákkal is találkozhatunk, hiszen Ádám Martin hétfőn érkezik majd ide, Völgyi Dániel is megígérte, hogy ellátogat hozzánk, Kecskés Ákos Lengyelországból tér majd haza, és Kecskés Tamás, aki a Paks labdarúgója, szintén eljön. Tehát sportolókkal bőven lehet találkozni, és itt lesz a Pick bajnoki serlege is.”

– mondta a Szeged Televíziónak korábban Süli Róbert mint a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub szervezője.

Kivetítők lesznek kint és bent is, az unalmasabb meccsek közben (felkészül Portugália és Horvátország!) pedig lehet akár csocsózni és sörpongozni is.

Blues, Corso, Átrium

Aki nem óriáskivetítőre vágyik, de szívesen nézné a haverokkal a meccset egy sörözőben vagy bárban a belvárosban, annak lehet ideális a Hágitól pár lépésnyire a Somogyi utca és a Toldi utca sarkán lévő Blues Café, ami nyáron csak a teraszán működik. Itt, a régi villamosból kialakított bár mellett összesen 5 tévén lehet követni a meccseket a megszokott italakciók mellett.

A Kárász utcán főleg a Corso Café és az Átrium Café az a két hely, ahol érdemes lehet meccset nézni: előbbinek a teraszán tévéken lehet majd látni a mérkőzéseket, utóbbi viszont az estékre egy 2x3 méteres kivetítővel készül. A napközbeni meccseket bent az Átriumban lehet majd látni, és itt feszítik ki a vetítővásznat is, ha rossz az idő, tehát ezen a helyen időjárástól függetlenül is lehet drukkolni a kedvenc csapatoknak.

Az egyetemista-kocsmák: Nyugi, Pivo, Campus

Az egy főre jutó legtöbb egyetemista-kocsma a Vitéz utcában van, naná, hogy itt is készülnek a vb-re. A Nyugiban a kocsma területén három nagy tévén mennek majd meccsek, a kertben pedig egy 4x3 méteres óriáskivetítő is lesz. Nyereményjátékkal is készülnek: azok között, akik helyesen tippelik meg a meccsek végeredményeit (a hosszabbítás nem számít) 6 korsó sört sorsolnak ki. Ahhoz, hogy tippelni lehessen, fogyasztani kell, ehhez italakciók is lesznek.

Közvetlenül a Nyugi mellett a Pivóban bent a kocsmában két tévén, kint pedig egy tévével összekötött egy 2x2-es kivetítőn lehet majd nézni a világbajnokságot.

Mellettük a Campusban egy tényleg óriási, 6x7 méteres, házfalra kifeszített vásznon lehet majd a meccseket nézni, de csak a fontosabb, esti összecsapásokat fogják adni és a vászon miatt csak akkor, ha jó az idő, tehát ha nem esik és nincs szélvihar.

Dugonics tér: Milka, DTK, Csíki 

Mint a Vitéz utcában, a Dugonics téren is egymás mellett három helyen is lesz meccsnézés. A Millenniumi Kávéház és mellette a DTK & Pub bent és kint, a teraszon és a pincében is vetíti a meccseket, utóbbi nyolcféle csapolt sörrel várja a szurkolókat. Mellettük, a szinte pontosan egy hónapja nyílt Tiltott Csíki Sörözőben pedig nagyobb terasz hiányában csak bent, tévén lehet majd látni, ahogy Argentína vagy a spanyolok megnyerik a világbajnokságot, meg persze az odáig vezető utat. Itt is lesznek nyereményjátékok, meg különleges menük és akciók a szurkoláshoz.

És még mindig van hová menni: Absinthe, Alibi, Garden, Blues Kert

Aki egy igazán hangulos kis helyen szurkolna, annak lehet ideális választás Tisza Lajos körúton található Absinthe Bar, ahol tévéken lehet nézni a meccseket, és akár 250 forintért is lehet sört venni, csapolt Kőbányait.

Egy viszonylag új hely a Gróf-palota aljában található Alibi nevű ginbár, ami azon túl, hogy tudomásunk szerint a város egyetlen ginbárja, meccsnézésre is alkalmas, bár egy kicsit a teljes felszereltségükre még várni kell. Érdeklődésünkre úgy reagáltak, hogy egyelőre egy nagyobb tévéjük van az emeletes bárban, viszont a napokban érkezik még kettő, egy-két héten belül pedig megnyitják a teraszukat is, ahol szintén lehet majd szurkolni.

Már nem a belváros, viszont hangulatos meccsnézésre van esély a Gardenben is, ahol szintén minden mérkőzést adnak a hely Bistro nevű részében, nagykivetítőn és tévéken is, akcióik is vannak a világbajnokság kapcsán, ráadásul, aki unja már az egészet, annak ott a Beach nevű rész, ahol viszont semmi foci, csak halk zene és frissítő italok.

Újszegeden például Blues Kert Vendéglőben lesz lehetőség meccset nézni: ők szintén nagy kivetítővel készülnek, viszont itt is döntő tényező az időjárás, a kertben ugyanis csak jó idő esetén vetítik a mérkőzéseket.

kmn

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját a vébés meccsnézésről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás labdarúgó-világbajnokság Oroszország világbajnokság FIFA foci-vb foci-vb