Hirdetés
Szegeden 2018. június 14. 15:30

Több mint hatezer fa életét mentették meg az ovisok és az iskolások

Képriport
A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. az oktatási intézményekben minden tanévben kétszer szervez papírgyűjtést. A tavaszi akció eredményhirdetésén kiderült, ezúttal is keményen meg kellett küzdeni a különböző kategóriák elsőségéért.

A gyűjtésben hetvennégy intézmény vett részt, és több mint 505 tonna papírhulladék került a Sándorfalvi úti hulladékválogatóba a szorgos iskolásoknak és óvodásoknak köszönhetően. Ez azt jelenti, a szegedi és Szeged környéki iskolák és óvodák közel 6060 fa életét mentették meg, ugyanis az újpapír tonnája tizenkét fát kímél meg a kivágástól. Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a díjkiosztón hangsúlyozta, olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott néhány intézmény, amire a korábbi években nem volt példa. A Zákányszéki Általános Iskolában az egy főre eső gyűjtött papír mennyisége megközelítette a 100 kilogrammot.

Jól teljesített a szegedi Dózsa György Általános Iskola is, hiszen a sok második hely után az idén sikerült elhódítaniuk az I-es kategória első díját. Az elismerő oklevelet Szabadi János hetedik osztályos tanuló vette át. Elmondta, minden évben nagyon inspirálja őket, hogy végre ők gyűjtsék a legtöbb hulladékpapírt, és az idei 27 tonnás teljesítménnyel végre sikerült megelőzniük a vetélytársaikat. Az Alsóvárosi Általános Iskola szerezte meg a II-es, míg a Zákányszéki Általános Iskola a III-as kategória első díját. A kategóriákat az iskolák létszáma alapján állították fel.

Hasonló elv szerint osztályozták az óvodákat is. Itt az I-es kategória győztese a Szegedi OVI Építő Utcai Óvodája lett, míg a II-es kategóriát a Szegedi OVI Szerb Utcai Óvodája nyerte. Egy kistelepülés, Ferencszállás óvodája vitte el a legkisebb létszámú intézmények kategóriájának első díját. Idén tavasszal a legtöbb mennyiséget gyűjtő óvodák alapítványai között 95 ezer forintot, míg az iskolák esetében 190 ezer forintot osztott ki a verseny díjazásaként a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hulladék környezetvédelem Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.