Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 13. 11:12

Ötmillióba került a habonyi médiának a hazugság

Bírósági meghagyásban állapította meg a Fővárosi Törvényszék, hogy a 888.hu megsértette a szegedi önkormányzat jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, amiért 5 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük a városnak.

Hirdetés

Jogerősen véget ért az az eljárás a Fővárosi Törvényszéken, amelyben a Kovács András Tamás bíró vezette kollégium Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata jóhírnevének megsértése miatt tárgyalt. A törvényszék az ügyben kötelezte az alperest – a Modern Media Group Zrt.-t –, hogy 15 napon belül az általa kiadott 888.hu elnevezésű internetes sajtótermék 2017. november 29. napján közölt „Horváth József György: Botka 8 éve követte el legnagyobb rémtettét” című írásból távolítsa el a jogsértő tartalmat.

  • A bíróság eltiltotta az alperest a további jogsértéstől a fenti magatartás vonatkozásában. A bíróság kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzatának 5 millió forint sérelemdíjat.
  • A bíróság kötelezte továbbá az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 317 ezer 500 forint perköltséget, illetve fizessen meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön felhívására a Magyar Állam javára 300 ezer forint eljárási illetéket.
  • A habonyi médiának tizenöt napja lett volna arra, hogy a fönti bírósági meghagyással szemben ellentmondással éljen, nem tette meg.

A Fővárosi Törvényszék hatályban tartotta a korábbi meghagyást, amely jogerőssé vált, azaz ötmillió forintnyi sérelemdíjat plusz a perköltséget kell kifizetnie a felperesnek.

Ez azt jelenti, hogy ez az összeg Szeged költségvetésébe kerül, a felhasználásáról később döntenek az önkormányzatnál. A cikkben a Mars téri piac újjáépítésével kapcsolatosan közöltek számtalan valótlan tényt. Gyakorlatilag az egész cikk rágalom volt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fővárosi Törvényszék ítélet per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés