Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Pajszerrel ölte meg a férjét egy szántóföldön, 18 évvel később felmentették a szegvári nőt Szegeden
Kék hírek 2018. június 12. 16:48 Forrás: MTI / szeged.hu

Pajszerrel ölte meg a férjét egy szántóföldön, 18 évvel később felmentették a szegvári nőt Szegeden

A bíróság megállapította, hogy az asszony jogos védelmi helyzetben volt, amikor 2000 novemberében a férje rátámadt egy éjszaka a szántóföldön.

Hirdetés

A vádlott és férje házassága – amit még az asszony 15 éves korában kötöttek – megromlott, miután a férfi vagyon elleni bűncselekmények miatt 1999-ben börtönbe került. 

A féltékenység és az anyagi jellegű ellentétek miatt tettlegességig is fajuló veszekedések alakultak ki közöttük. A nő emiatt válókeresetet nyújtott be.

Az asszony 2000. november 17-én az esti órákban Szentes külterületén bérmunkában szántott, amikor éjfél előtt megjelent az ittas férfi. A férj féltékenysége miatt kérdőre vonta a nőt, hajánál fogva kirántotta a traktorból, és többször megütötte.

A nőnek sikerült visszaülnie a járműbe, majd az újra rátámadó férfit egy pajszervassal nagy erővel fejbe vágta. A férfi összeesett, a nő megállapította, hogy férje meghalt, de ennek ellenére több alkalommal újra megütötte a szerszámmal. Ezután az asszony a holttestet elásta a szántóföldön, a pajszervasat pedig később a Tiszába dobta.

A nő a rendőrségen bejelentette férje eltűnését, megemlítve, Németországba utazhatott munkavállalási célból. A férfit hét évvel később, a nő kezdeményezésére holttá nyilvánították.

A rendőrség az iratokat újraértékelve – az elévülési idő előtt egy hónappal – indított nyomozást, és hallgatta ki gyanúsítottként a szegvári nőt. A vádlott azt követően tett beismerő vallomást, hogy a poligráfos vizsgálaton kiderült, tudomása van a férjével történtekről.

A holttestet – bár talajradarral, kutyákkal, katonák, régészek bevonásával is keresték – nem találták meg.

Az asszony a bíróságon minden korábbi vallomását visszavonta, ezt azzal indokolta, hogy az őt kihallgató rendőrök nyomására ismerte be a bűncselekményt. A nő a törvényszék előtt tagadta bűnösségét.

Az ügyész a tényállás téves megállapítása miatt a vádlott bűnösségének kimondása érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság gyilkosság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés