Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 11. 14:00

Vérüket adják a megyei kormányhivatal dolgozói

Minden eddiginél többen, összesen 234-en adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül. Szegeden 160-an, a megye járási hivatalaiban dolgozó munkatársak közül pedig további 74 fő jelentkezett az állami tisztviselők erre a hétre szervezett véradására.

Hirdetés

Nyáron gyakran csökken a véradás intenzitása, ezért is volt szerencsés, hogy a Kormánytisztviselői véradó hét egyik időpontját a nyár eleji időszakban jelölték meg a kezdeményezők. Immár tizenötödik alkalommal adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a héten. Hétfőn, a Rákóczi téri központi épület Csongrád termében 160-an a jelennek meg véradáson, a megye többi járásában a hét további napjain pedig 74-en csatlakoznak a felhíváshoz– ők a helyi véradó pontokon adnak vért.

Az ország kormányhivatalai június 11. és 15., míg a minisztériumok július 9. és 13. között kerül szervezik meg a véradó alkalmakat.

Évente legkevesebb két alkalommal adnak vért az állami tisztviselők: nyár elején és késő ősszel, a szabadságolások előtti időszakokban. A donorok közül ugyanis sokan szabadságra mennek, kevésbé elérhetők, ezért irányított, szervezett véradásokkal tudják pótolni a szükséges vérkészletet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Kormányhivatal véradás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés