Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Jól érzi magát a befogott medve a vadasparkban: alma, cékla és répa volt az első reggelije
Szegeden 2018. június 10. 12:20 Forrás: MTI

Jól érzi magát a befogott medve a vadasparkban: alma, cékla és répa volt az első reggelije

A Szegedi Vadaspark medveházában gondozzák a Sándorfalva közelében pénteken befogott medvét. Az állat olyan szelíd, hogy az még a szakemereket is meglepte. Hétfőn döntenek a maci további sorsáról.

Hirdetés
Hirdetés

Veprik Róbert, az állatkert igazgatója vasárnap elmondta, hogy a 2-3 éves állat – a korábbi feltételezésekkel ellentétben – valószínűleg nőstény.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során.

Miután a Szegedi Vadasparkba szállították, az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el. Inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

Az állat további sorsáról hétfőn – valamennyi érintett szervezet képviselőjéből álló – bizottság dönt, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik –közölte az igazgató.

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy az igazgató altató lövedékkel elkábította.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: barna medve Szegedi Vadaspark Veprik Róbert