Hirdetés
Ziccer 2018. június 10. 08:19

Grand Prix-bajnok a Phoenix Fitness csapata

Képriport
Kiskunhalason és Móron zárta az idei versenyszezont a szegedi Phoenix Fitness csapata, amely ismét több arany-, ezüst- és bronzéremmel tért haza. Az egyesület több tagja az éves teljesítménye alapján elhozta a Grand Prix-bajnokoknak járó kupát.

Hirdetés

Az I. osztály egyéni és II. osztály csapatversenyzőknek Kiskunhalason ért véget a versenyévad. A II. korcsoportban Göröncséri Virág és Keresztúri Kata képviselte a szegedi csapatot: Keresztúri Kata a 4. helyen végzett, Göröncséri Virágnak most nem sikerült az első hat hely közé kerülnie. Szabó Vivien a III. korcsoportban, Tőkés Laura az V. korcsoportban szintén a 4. helyen zárt. A csapat számára a nap egyik legnagyobb öröme volt, hogy egy igen erős mezőnyben, a VI. korcsoport eredményhirdetésénél két phoenixes versenyző is a dobogóra állhatott: Gera Dorottya a 3. helyen, Kéri Romina pedig a 2. helyen végzett. A VII. korcsoportban Krivokapic Katarina versenyzett, aki most nem tudta magát beküzdeni az 1–6. helyezett közé. A VIII. korcsoportban Kecskés Réka a 6. helyen, a IX. korcsoportban testvére, Kecskés Lili szintén a 6. helyen végzett. A felnőtt mezőnyben Bereczki Karina képviselte a Phoenix csapatát, Karina a dobogó 2. fokára léphetett fel.

Az egyéni versenyzők után következett a II. osztály csapatverseny. A legfiatalabbak között két szegedi kiscsapat is versenyzett. A Rudolf elnevezésű formáció (Birtok Hanna, Füle Alíz, Osznovics Kincső és Rideg Kata) az első helyen, a Fáraók (Bánóczki Jázmin, Cserháti Abigél és Szőnyi Noémi) csapata Domonkos Luca sérülése miatt trióvá alakult, így a felkészítő edzők nagyon büszkék a lányokra, hogy ilyen gyorsan és gond nélkül vették edzésen az akadályokat, és a versenyen végül a harmadik helyen végeztek. A II. korcsoport kiscsapatok versenyében a Magyar Janka, Popik Petra és Tóth Zita alkotta formáció nyakába aranyérem került. A BFB csapat (Csizmadia Rebeka, Harmath Zsófia, Kis Boglárka, Pozsár Szonja, Szalai Léna és Tóth Laura) az 5. helyen végzett.

Kvalifikációra várva

Czavalinga Dóra, Tóth Lili, Almási Dóra és Balázs Kinga voltak a felkészítő edzők. A Phoenix Fitness edzői stábja nagyon büszke a lányokra, fantasztikus versenyévadot zártak. Júniusban még edzenek, majd egy kis pihenő után augusztusban már készülnek a jövő évi versenyszezonra. A Phoenix várja a Magyar Fitness Szövetségtől a hivatalos értesítőt, hogy hány csapat, illetve egyéni versenyző kvalifikálta magát az idei Európa-kupára, amit Olaszországban rendeznek.

Móron az I. osztály csapat és a II/A egyéni országos versenyt rendezték meg, amely az utolsó fordulója volt az Európa-bajnokságra történő kvalifikációnak. A Phoenix Fitness csapata nagyon szép eredményekkel tért haza. Az I. osztály csapatversenyen a kis csapatok között I. korcsoportban a Jazz korszakai (Keresztúri Kata, Szabó Vivien, Szőnyi Noémi) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A II. korcsoportban a Pink Panther (Gera Dorottya, Kéri Romina, Tőkés Laura) a 4. helyen végzett. A legidősebbek között a III. korcsoportban az India szelleme (Kecskés Lili, Kecskés Réka, Krivokapic Katarina, Szabó Nóra) elnevezésű formáció a 2. helyen végzett. A nagycsapatok között az I. korcsoportban a Téli olimpia formáció (Göröncséri Virág, Keresztúri Kata, Narozsnik Laura, Sisák Barbara, Szabó Vivien, Vidiczki Jázmina) ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel, és ezzel az eredménnyel az éves összesített eredménylistán a legjobbnak bizonyultak, így elhozhatták a Grand Prix-bajnoknak járó kupát.

A BigFree elnevezésű kategóriában, a Phoenix Fitnesst az Illuzionisták csapata képviselte (Bereczki Karina, Gera Dorottya, Kecskés Lili, Kecskés Réka, Kéri Romina, Krivokapic Katarina, Magyar Janka, Szabó Nóra, Tőkés Laura). A lányok a népes mezőnyben a második helyen végeztek.

A II/A osztály egyéni versenyen öt phoenixes lány állt színpadra. A II. korcsoportban Vidiczki Jázmina aranyéremmel térhetett haza, ugyanebben a korcsoportban Narozsnik Laura a 2. helyen, Sisák Barbara pedig a 4. helyen végzett. A III. korcsoportban Szőnyi Noémi a legjobbnak bizonyult. A VII. korcsoportban Magyar Janka az első helyen végzett. Az éves összesített eredménylista alapján három phoenixes is – Narozsnik Laura, Szőnyi Noémi és Magyar Janka – átvehette a Grand Prix-bajnoknak járó kupát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Phoenix Fitness utánpótlás