Hirdetés
Szegeden 2018. június 9. 19:43

Az eső sem mosta el a petőfitelepiek ünnepi hangulatát

Képriport
A szakadó eső miatt teljesen átalakult a 16. Szív Napja programja Petőfitelepen. Azonban a lelkesedés nem tűnt el, a művelődési ház nagyterme teljesen megtelt a különféle előadások idején.

Hirdetés

Rendezték már 35 fokos hőségben, borús időben és csepergő esőben is a Szív Napját, azonban olyan még nem volt, hogy a programok nagy részét elmossa az eső. Idén azonban ez történt, a Szegedre zúduló eső keresztbe húzta a szervezők számítását. Így a programok egy része el maradt, a többit az iskola tornatermében, valamint a művelődési házban rendezték meg.

Szénási Róbert önkormányzati képviselő elmondta, reggel, amikor reggel a sátrakat szerették felállítani, vigasztalhatatlanul szakadt az eső. Ezért inkább úgy döntöttek, gyorsan átszervezik a rendezvényt és azokat a programokat, amiket lehet, fedett helyre viszik. Így került az iskola tornatermébe a foci, valamint utána az ugrálóvár, a művelődési ház nagytermébe pedig a színpadi előadások.

Délután már annyira kiderült az idő, hogy a bocciasok és a lengő tekések tudtak az udvaron játszani, de a például a kerékpáros ügyességi verseny és a kutyaszépség verseny elmaradt.

A színpadon folyamatosan váltották egymást az előadók, Petőfitelep minden intézménye és művészeti csoportja fellépet, a nézők nagy tapsának kíséretében. Volt vers, tánc, néptánc, színpadi produkció.

A képviselő elmondta a rendezvény amellett, hogy bemutatja a településrész sokszínű kulturális életét azt a célt is szolgálja, hogy a mai rohanó, elidegenedő világban közelebb hozzák ez itt élő embereket.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő is, aki elmondta, minden közösségnek szüksége van arra, hogy legalább egyszer egy évben megálljon, értékelje az elvégzett munkát, az eredményeket és ünnepeljék magukat. Hozzátett, ilyenkor az is fontos, hogy a közösség elismerje azok munkáját, akik sokat tettek az itt élőkért.

A képviselő kiemelte nagyon fontos, hogy egy-egy városrészben, mint például Petőfitelepen is pezsgő legyen a közösségi élet, mert egy város erejét ez adja, hatással van rá és Szeged így tud dinamikusan fejlődni.

 Az eseményen több kitüntetést is átadtak. A város elismerését, az Arany-plakettet Szőnyiné Farkas Erzsébet, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanára kapta több évtizedes, kiemelkedő pedagógiai munkásságáért.

A Petőfitelepért díjat a helyi intézmények vezetőinek, az egyházközségek és a civil szervezetek képviselőinek döntése alapján Gyetvainé Terék Aranka, Kovács Andrásné, Puskás Mihály és Puskásné dr Kisbodri Cecília kapta. valamennyien a maguk területén kiemelkedő munkát végeztek petőfitelepért és ezért kapták meg ezt az elismerést

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Petőfitelep Szabó Sándor Szénási Róbert