Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 9. 15:29

Egyszer látták, be is fogták a medvét

Több mint három napig járt a Magyarországra tévedt medve nyomában Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark Igazgatója, aki végül altatólövedékkel kábította el az állatot, hogy be tudják fogni.

Hirdetés

Veprik Róbert a szeged.hu-nak elmondta, folyamatosan követték az állatot, de mindig csak a nyomait látták, sehol, sehogyan nem került senki szeme elé. Mivel már nagyon közel került Szegedhez és félő volt, hogy betéved a városba, ezért döntöttek a befogása mellett. Az igazgató elmondta, amennyiben a medve a Tisza árterére téved és a folyó nyomvonalát követi, akkor akár a Deja Vu fesztiválon is felbukkanhatott volna. Ezért is határoztak úgy, hogy altatólövedékkel elkábítják. A medve egyáltalán nem volt agresszív, de nem lehetett tudni, hogy ha megijed, és sarokba szorul valahol, akkor hogyan viselkedett volna.

Az igazgató hangsúlyozta, egy összehangolt csapatmunka volt a medve befogása, amelyben rendőrök, természetvédelmi őrök, polgárőrök vettek részt.

Végül Sándorfalva határában, egy nádasban határoztak úgy, ez a legjobb hely a lövésre. Veprik Róbert elmondta, az állatot lámpával világították meg, és úgy 15–20 méterről lőtte bele az altatólövedéket. Ezt követően több mint negyedórát vártak, hogy a szer hasson, és utána kezdték el keresni az állatot, amelyet végül meg is találtak.

A kóborló mackó jelenleg egy ládában piheni a fáradalmait a Vadasparkban. Holnap egy a látogatóktól elzárt kifutórészbe kerül, majd egy bizottság dönt arról, hogy mi lesz a további sorsa.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: barna medve medve Sándorfalva Szegedi Vadaspark Veprik Róbert
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés