Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Elverte a vihar a Deja Vu Fesztivál pénteki éjszakájának végét, de előtte nagy buli volt a Partfürdőn
Művház 2018. június 9. 06:20

Elverte a vihar a Deja Vu Fesztivál pénteki éjszakájának végét, de előtte nagy buli volt a Partfürdőn

Képriport
A Maxx és Linda Meek, a Captain Hollywood Project és a Snap! Turbo B.-vel vezényelték a veretést a fesztivál második estéjén, na meg Sterbinszky és Bárány Attila, akik a nemrég elhunyt szegedi DJ-ről, Ratenről is megemlékeztek.

Hirdetés

A csütörtökhöz képest láthatóan többen voltak már a Szegedi Partfürdőn a Deja Vu második napján, a nagyszínpadon a magyarok közül az UFO, Kozsó és az Ámokfutók, valamint Náksi Attila és Betty Love (szóval majdnem a teljes Soho Party) büntettek már kora estétől, hogy aztán a német és amerikai sztárfellépők folytassák a csapatást, aminek végén a SNAP!-pel fellépő Turbo B. a Rhythm Is A Dancer után még egy beatboxshow-t is letolt a Tisza partján.

Közben a nagyszínpad melletti VIP-ben még Ambrus Attilával is találkoztunk, aki azt mondta, tetszik neki a fesztivál, hiszen ő is sokat bulizott annak idején a kilencvenes évek nagy slágereire a magyar bankok támogatásával.

Ha csapatás, akkor abban az éllovas ezen az estén Sterbinkszy Károly volt, aki a Megint egy nyár a Flörtben című, nagy sikerű egykori mixalbuma után Megint egy nyár a Deja Vu-n címmel először house-klasszikusokat játszott a nagyszínpadon, majd trance-örökzöldeket a Bomba Classic House Stage-en. Legalábbis a hivatalos program szerint, a valóság ugyanis az volt, hogy Károlyunk mindkét helyszínen játszott mindent, ami csak az eszébe jutott az ezredforduló környékének mainstream klubzenéjéből, a Discographytől kezdve az Avant Garde Get Down-ján és az Alice Deejay Better Off Alone-ján át a Faithless Insomniájáig, és még sorolhatnánk. Hogy Sterbinszky halál pontosan kever, azt már 20 éve is tudtunk, az viszont máig rejtély, hogy az elmúlt két évtizedben miért szokott rá a mikrofonba való ordibálásra, és hogy komplett testnevelés órákat vezényeljen a partyarcoknak. Minden esetre nagy bulit csinált, a közönség láthatóan imádta az egészet.

Sterbinszky a nagyszínpadon még egyedül zenélt, a Bomba Classic House Stage-en viszont már Bárány Attilával közösen is csapattak egyet, utóbbi előtte ugyanitt szintén egyedül tolta a bulikát, ami közben többször is szánt időt arra, hogy megemlékezzen a nemrég meghalt DJ Ratenre különböző zenék kíséretében. Minden giccs ellenére, azért volt abban valami nagyon is megható, amikor Bárány és Sterbinszky vezényletében több száz ember egyszerre formált szívet a kezével az 54 évesen elhunyt lemezlovas emlékére.

Egyébként, mielőtt még Sterbinszky csatlakozott volna Bárányhoz, valami oknál fogva a nagyszínpadon korábban fellépő Turbo B. is felrakott néhány számot, de csapongó, mindenféle koncepciót nélkülöző zenéjével finoman szólva sem aratott túl nagy sikert.

Aztán a hajnalig tartó bulizásból nem lett semmi: a fesztivál utolsó néhány órájáról le kellett mondaniuk a bulizóknak, kettő óra körül ugyanis Szegedet is elérte az egész országban komoly károkat okozó, még emberéleteket is követelő vihar. Hatására szinte mindenki az egykori Tisza Gyöngye épülete alatti bulihelyszínre özönlött, ahol DJ PET még egy darabig zenélt a tömegnek, majd a buli gyorsan véget ért: a katasztrófavédelem utasítására a biztonságiak elkezdték kiüríteni a Partfürdőt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a tömeg egy darabig még követelte a buli folytatását, az itteni italpult egy óra alatt valószínűleg az összes többi stand háromnapos forgalmát hozta, hajnal háromra viszont az utolsók is elhagyták a Partfürdőt. A taxitársaságok diszpécserei pedig 30-40 perc várakozási idővel ígértek autót bárhová a városban.

kmn

A fenti fotóra kattintva találja a galériánkat a második este képeiből.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dance Deja Vu Fesztivál elektronikus zene fesztivál pop
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés