Művház 2018. június 8. 19:27

Az otthon harmóniájáról rajzolhattak a legkisebbek

Képriport
Az idén már harmadik alkalommal – most a Szőregi Rózsafesztivállal közösen – hirdetett rajpályázatot a szegedi gyerekeknek az IKV Zrt. Közel kétszáz alkotás érkezett a felhívásra. A díjkiosztót ma tartották az Agórában.

Az idei pályázatunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyermekek számára otthonuk mely része az, amelyet legjobban szeretnek, és mi az, ami örömet jelent számukra, amikor hazaérnek. Ezért az idei témánk a harmónia és az otthon volt – mondta el portálunknak Dénesné Szűcs Henrietta üzemeltetési igazgató

A pályázatnak idén is nagy sikere volt: 196 pályamű érkezett be a megadott határidőig, amelyeket tetszőleges technikával, A/3-as és A/4-es méretben készíthettek el a pályázók.

A korábbi évekhez hasonlóan most is szakmai zsűri értékelte az alkotásokat: Fiedler Judit, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium rajztanára, valamint Pataki Ferenc Pro Urbe díjas festőművész.
A pályázókat korcsoportonként értékelték: külön díjazták az óvodások, valamint az alsó és felső tagozatosok munkáit.

Idén összesen 25 alkotást díjazott a zsűri, akik kiemelték, hogy egy-egy rajz egészen különleges nézőpontból ábrázolja, mit is jelent a gyermekek számára a harmónia és az otthon kapcsolata.

– Hatalmas élmény volt a beküldött pályázatok borítékait felbontani. Magam is pedagógus vagyok, de meghatódtam és elámultam, ahogyan a gyerekek lelkivilágába bepillantást nyerhettem a rajzok jóvoltából – mondta Dénesné Szűcs Henrietta.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre zsúfolásig megtelt az Agóra egyik terme, ahol a beküldött pályaművekből rendezett kiállítást is megtekinthették szülők és a gyermekek. Huszonöten – óvodások és általános iskolások – pedig a díjaknak is örülhettek.

– Kiskorom óta nagyon érdekel a rajzolás, a tovább tanulás során is szeretném ezt a vonalat folytatni. Erről a pályázatról a rajztanárnőmtől értesültem, és azonnal megfogott a kiírás címe, hogy harmónia és otthon. Nagyon szeretek tájképeket festeni, ezért a saját kertünket örökítettem meg a naplementében. Két munkával, két színes ceruzával készült rajzzal is pályáztam, végül sikerült első helyezést elérnem – mondta a díjkiosztót követően Abrózi Alexandra. A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulója azt is elmondta, bár nagyon szeret rajzolni és festeni, még nem tudja, „mi lesz, nagy lesz”.

– Bármi jöhet még, ami megtetszik – mondta búcsúzóul.

A kiállítást június 29-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Szent-Györgyi Albert Agóra földszintjén.

Kattintson képünkre, és nézegessen boldog gyermekarcokat!

Az IKV rajzpályázat díjazottjai

Alsó tagozat 1-2. osztály

1. helyezés Kiss Petra
2. helyezés Nagy Krisztián
2. helyezés Dicső Ramóna
3. helyezés Benke Boglárka
3. helyezés Tábit Vivien
Különdíj Zsoldos Nóra
Különdíj Lajos Anikó

Alsó tagozat 3-4. osztály

1. helyezett Bodó Kristóf
1. helyezett Fazekas Boglárka
2. helyezett Sándor Kamilla
2. helyezett Klapcsik Eszter
3. helyezett Tóth Tamara
3. helyezett Bacsa Gergő
Különdíj Kuna Előd

Felső tagozat

1. helyezett Sinkó Vivien
1. helyezett Ambrózi Alexandra
2. helyezett Nagypál Borbála
2. helyezett Bihaly Nikolett
3. helyezett Csiszár Eliza
Különdíj Tari Zsuzsanna
Különdíj Böröcz Roland

Óvoda

1. helyezett Zanin Anna
2. helyezett Házy Nikolett Fruzsina
3. helyezett Chesches Bianka
Különdíj Csábi András

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: díj IKV kiállítás rajzpályázat Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged Televízió