Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. június 8. 13:31

Deja Vu Fesztivál: emlékszik a csütörtök éjszakára? Segítünk!

Képriport
Óriási képgaléria és rövid beszámoló az első estéről. Ja, ja, ja, Coco Jambo! És a Kozmix még csak utánuk jött!

Hirdetés

Csütörtök este elkezdődött a Partfürdőn a Deja Vu Fesztivál, és ahogy ígértük tegnap, most itt vannak a jó minőségű képek és egy beszámoló az első napról. Sőt, íme a Szeged Televízió összefoglalója

Hétköznaphoz képest egészen sokan voltak a nosztalgiafesztivál első napján, ennek talán az lehetett az oka, hogy a szervezők nem zavartatták magukat és csütörtökre rántották össze a legizmosabb programot: Fragma, Mr. President, Groove Coverage és a fesztivál házi zenekarának számító, a Deja Vu-n mindig nagy bulit csapó Kozmix is ezen az estén lépett fel – hallottunk is az egyik sörpultnál olyan véleményt, hogy ezeknek mind szombaton kellett volna lenniük.

Mr. President koncertjén már igen tisztességes tömeg volt a nagyszínpad előtt, sokan nézték ahogy a Coco Jambo atyja látványosan tekergeti a csípőjét és rázza, amije van. Itt jegyezzük meg, hogy egy férfiről van szó. Persze, a Coco Jambo egyszer nem is volt elég, de hát így van ez, ha az ember összehozza a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb europop-slágerét. 

Utána jött a Kozmix és a szokásos csapatás-veretés, recsegő-ropogó döngölés, a nagy nosztalgiázás közepette azért a régebbi dalok is újrahangszerelve, még lendületesebb, energikusabb megszólalásban. Lala és Hozsó Szegeden nem nagyon tud hibázni, amíg ők voltak a színpadon, nem volt túl nagy élet a Partfürdő többi részén.

Feltűnően sokan várták a Groove Coverage koncertjét: a mindenféle világslágerből Közép-Európa-kompatibilis diszkóbombákat gyártó formáció egy dj-t és egy énekesnőt jelentett, utóbbi telt idomai ellenére úgy ugrált a színpadon, mintha nem lenne holnap. A közönség meg imádta a Poison-t (Alice Cooper), a Moonlight Shadow-t (Mike Oldfield) és a Livin' On A Prayert (Bon Jovi) is. Találkoztunk olyan bulizóval, aki duplán nosztalgiázott: mint mondta, szüleitől sokat hallotta az eredeti dalokat, neki meg huszonévesen voltak kedvencei a diszkóváltozatok.

Bőven elmúlt már éjfél, amikor a nagyszínpadon és környékén véget ért a buli, a másik két helyszín viszont ekkor kelt életre: a Partfürdőn mindenki, aki szabadságot vett ki péntekre, vagy csak nem foglalkozott vele, hogy dolgozni kell menni, a Bomba Classic House Stage-en és a Tisza Gyöngyénél veretett hajnalig.

A Deja Vu egyébként mintha erősödött volna az életválaszték terén, több olyan gasztroburgeres és egyéb kajás standot találtunk, ahol egészen jónak tűnő ételeket lehetett kapni. Igaz, egy kicsit ki kell nyitnia a pénztárcáját annak, aki a klasszikus hotdog-hamburger-kombón túl szeretne lépni. De azért örömteli, hogy aki akarja, ezt is megteheti.

És még a felhőkben is gyönyörködtünk. Sejtelmesek, ártatlanok, és természethűek voltak. No, de ez még egy minimum eggyel korábbi korszak zenekarának parafrazálása volt. Nézzék meg magukat, a barátjukat, rokonukat, meg persze a fellépőket is a fenti képre kattintva található GIGAGALÉRIÁNKBAN!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli Deja Vu Fesztivál elektronikus zene koncert partfürdő dance pop
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés