Művház 2018. június 7. 10:55

A Deja Vu Fesztivál kulisszatitkai: XL-es konténer, jégkrém és magic drink

Ma délután kezdetét veszi az Újszegedi Partfürdőn a Deja Vu Fesztivál. Az impozáns fellépői gárda meglepő kívánságokkal állt elő: többen házipálinkát, az egyik sztárfellépő pedig puncs és csoki jégkrémet kért, míg egy másiknak XL-es konténert kellett hozni a fellépéshez.

Az újszegedi Partfürdőn mától a Groove Coverage-től kezve a Mr Presidenten át a Real McCoy-ig gyakorlatilag mindenki fellép, aki számított a ’90-es és 2000-es években. Az impozáns fellépői gárda meglepő, olykor vicces kívánságokkal állt elő.

Az idei fesztivál minden bizonnyal szó szerint legnagyobb ikonja a SNAP! frontembere, Turbo B.

A Los Angelesből érkező legenda 204 centiméteres magasságával, 191 kilogrammos súlyával és majdnem földig érő raszta-tincseivel nem semmi látványt nyújt.

Az extrém méretek extrém kihívást jelentenek a szervezésben: az Egyesült Államokból érkező járaton dupla business class fotelt kellett foglalniuk, a transzfer autó csakis hosszított limuzin lehet, az öltöző konténer is egy speciális, Ausztriából hozatott, „XL” konténer.

Turbo B egyébként igazi gasztro-turista: annak dacára, hogy csak pénteken 23 órakor lép fel, már ma, csütörtökön este megérkezik Szegedre, ahol a testőrei kíséretében körbelátogatja a belvárosi éttermeket.
Jellegzetes hang volt a ’90-es években O-Jay, a Real McCoy frontemberének karcos orgánuma, amelynek eléréséhez a fellépések előtt irdatlan mennyiségű jégkrémet fogyaszt el. A Deja Vu Fesztivál szervezőitől most puncs és csokoládé ízeket kért a backstage-be.

Captain Hollywood igazi autóbolond hírében áll: az ő egyetlen kikötése a V motor volt, lehetőleg 8 hengeres verzióban. A szervezők elmondása szerint dízelautóba például nem is hajlandó beszállni a híresség.

Közös kívánság volt több előadótól a „magic drink”, avagy az egyik szervező édesapjának házipálinkája, amely tavaly a Magic Affair és a La Bouche esetében is megalapozta a fellépés hangulatát.

Lane McCray, az utóbbi zenekar frontemberének tanácsára az idén több fellépő – többek között a Pharao és a Real McCoy – is ráírta a catering riderére az 54 fokos hungarikumot.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deja Vu Fesztivál koncert partfürdő zene