Színes 2018. június 6. 14:31

Brokkolis kávé! Jó, jó, de minek??

Ausztrál kutatók olyan brokkoliport fejlesztettek ki, amelyet levesek, turmixok, de még kávék készítéséhez is jól fellehet használni. Így azok is élvezhetik a növény előnyös élettani hatásait, akik ki nem állhatják a brokkolit.

A kutatók a brokkoli port olyan növényből készítették, amelyet a boltban nem tudnak eladni, mert nem elég szép, de mégis jó minőségű. Így nem a szemétbe ment, hanem hasznosították. A por egész brokkoliból készül, a folyamat során igyekeznek megőrizni a friss zöldség természetes aromáját, tápértékét és színét.

Egy melbourne-i kávézóban már ki is próbálták és elkészítették a brokkolis lattét.

int ne mondjuk, elég vegyesek a visszajelzések és ez nem lehet véletlen. Azért csak furcsa párosítás ez!

A fotó illusztráció!

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: brokkoli kávé