Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Idén is lehet tűzifára pályázni az önkormányzatnál, nemsokára nyit az új rendelő Dorozsmán
Szegeden 2018. június 6. 15:03

Idén is lehet tűzifára pályázni az önkormányzatnál, nemsokára nyit az új rendelő Dorozsmán

Még nagyjából egy hónapig, július 4-ig pályázhatnak azok, akik hasított tűzifát szeretnének kapni az önkormányzattól a hideg idő beállta előtt. A közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának szerdai ülésén az is elhangzott, hogy az új kiskundorozsmai rendelőintézetbe június 22-én kezdenek beköltözni az orvosok.

Hirdetés

Tavaly 17 millió forint állt rendelkezésre a tűzifatámogatásokra, az idén sikerült növelni a keretösszeget, így most 18,4 millió forintra lehet pályázni. Azonban, ha figyelembe vesszük, hogy 20-30 százalékkal drágult a tűzifa ára, akkor jó, ha ugyanannyian tudják igénybe venni a támogatást, mint tavaly. A pályázati feltételek nem változtak érdemben, így fontos, hogy a pályázó családból valaki részesüljön valamiféle szociális támogatásban.

A pályázati űrlapot és a legfontosabb információkat személyesen a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Irodáján lehet beszerezni. A pályázat szövege a Szegedi Tükörben jelenik meg, az űrlap pedig letölthető az önkormányzat honlapjáról is. Fontos, hogy a pályázatokat július 4-ig kell leadni. Az elbírálás a nyár végén történik, a nyerteseknek pedig augusztus és szeptember folyamán kiszállítják az 1 köbméter erdei tűzifát.

Az ülésen azt is megtudtuk, hogy a hamarosan megnyíló dorozsmai orvosi rendelőbe nemsokára beköltözhetnek azok az orvosok, akik mostantól a vadonatúj központban tartják majd a rendelésüket. A bizottság véglegesítette a rendelések időpontjait, és az orvosok névsorát. A költözést június 22-én kezdik meg, az átadót pedig az azt követő hét elején, valószínűleg 25-én tartják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: pályázat szegedi önkormányzat orvos rendelő tűzifa