Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Június közepétől parkőrök vigyáznak a rendre és a tisztaságra Szeged központjában
Szegeden 2018. június 6. 09:54

Június közepétől parkőrök vigyáznak a rendre és a tisztaságra Szeged központjában

Szeptember végéig dolgoznak majd.

Hirdetés

Komoly feladatok teljesítéséhez köti az önkormányzat a városi tulajdonú cégek vezetőinek jutalmazását. A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának szerda reggeli ülésén elfogadták a 2018. évi prémium feladatairól szóló előterjesztést.

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester a javaslatról elmondta, hogy a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cégek esetében minimális elvárás, hogy tevékenységükben legyenek előremutató elemek, vagyis úgy bővítsék a profiljukat, hogy az gazdaságilag előnyös legyen, ugyanakkor a szolgáltatás minősége is javuljon. A legtöbb cég esetében elvárható, hogy a prémium összegét kitermeljék. Ez nyilvánvalóan az árbevétel növelésével jár együtt, ugyanakkor ez nem jelentheti egyes fontos, estenként veszteséges feladatok leépítését.

A cégek vezetői pontos meghatározást kaptak arról, milyen elvárásokat támaszt velük szemben a tulajdonos önkormányzat. Az IKV Zrt. esetében például az üzleti tervben szereplő eredmény további növelése, és további minimum 82 nem lakáscélú helyiség, illetve 205 önkormányzati lakás bérbeadása az elvárás. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. esetében elvárás a belváros frekventált területeinek a jelenleginél fokozottabb takarítása. Tavaly már működött parkőri szolgáltatás, az idén ezt június 15-e és szeptember 30-a között még hatékonyabban kell megszerveznie a kht-nak. A parkőrök elsősorban a belvárosban tevékenykednek majd.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. menedzsmentjétől azt várja a város vezetése, hogy öt százalékkal növelje a Sportuszoda, valamint tíz százalékkal a szikssfürdői fürdőkomplexum árbevételét. A Szegedi Városkép és Piac Kft. esetében az üzleti tervben szereplő adózás előtti eredmény további négy százalékos növelése a cél, ugyanakkor a kiskundorozsmai piac rekonstrukciójának teljes körű lebonyolítása is elvárt a cégtől. A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont üzleti eredményét öt százalékkal kell növelni, ugyanakkor a céghez tartozó újszegedi partfürdő árbevételét tizenöt százalékkal, a Szeged TV reklámbevételét tíz százalékkal kell növelni. Szentgyörgyi Pál elmondta, hogy a prémiumfeladatokról egyeztettek a cégek vezetőivel, és azok elfogadták a feltételeket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés