Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Átadták a felújított tanmedencét a sportuszodában, ahol már szabadtéri kondigépekkel is lehet edzeni
Ziccer 2018. június 5. 17:12

Átadták a felújított tanmedencét a sportuszodában, ahol már szabadtéri kondigépekkel is lehet edzeni

Maradt pénz a felújításból, így ősszel egy új sátrat is húznak a medence fölé. A kondiparkokra egyre nagyobb az igény a városban.

Hirdetés

A nagymedence tavalyi felújítása után most az úgynevezett tanmedence is teljesen megújult.

A városi költségvetés 35 millió forintot biztosított a medence és a környezete korszerűsítésére. A medence szigetelése, burkolata, a kapaszkodócsempék, a tusolók és a vizesblokk is teljesen megújult. Egy új ivókút is az úszók és napozók rendelkezésére áll, és a tervek szerint egy napozóteraszt is kialakítanak a medence mellett.

Szabó Mihály ügyvezető igazgatója elmondta: a megmaradt pénzből ősszel egy új, energiatakarékos duplafalú sátrat is emelnek a medence fölé. A létesítmény korábbi konténeres vizesblokkját átszállították a Kisstadionba, így ott is javultak a körülmények, nem csak a sportuszodában.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft a Szegedi Úszó Egylettel együttműködve, továbbá a Magyar Úszószövetség ajánlása alapján valósította meg a szabadtéri kondieszközök beszerzését a Nemzeti Fejlesztés Minisztérium támogatásával.

Joób Márton, a városi közgyűlés sportbizottságának elnöke az átadóünnepségen elmondta: egyre nagyobb a lakossági igény ilyen eszközökre, hiszen nemcsak a fiatalok, de a középkorúak és az idősebbek is edzeni tudják magukat rajtuk. A város célja, hogy minden nagyobb lakóközösség közelében legyen legalább egy kondipark, így a különböző generációk egymás közvetlen közelében sportolhassanak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Sport és Fürdők Kft. felújítás kondipark medence sportuszoda szegedi önkormányzat Szegedi Úszó Egylet