Ziccer 2018. június 3. 20:44 Forrás: szegedive.hu

Birkás Balázs mindent vitt, Kárász Anna közel Belgrádhoz

Eredményes hétvégén vannak túl az NKM Szeged VE kajakosai és kenusai, az I. felnőtt válogatón Birkás Balázs, Suba Róbert, Varga Katalin, Kárász Anna, Nádas Bence és a Kása Péter vezette női kenus csapat is remekelt.

Hirdetés
Hirdetés

A világbajnok Birkás Balázs megnyerte a K1 és a K2 200 méter döntőjét is, így várhatóan mindkét számban indulhat a június 8-án kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon.

Kárász Anna a K1 Női 500 méter pénteki döntőjében evezett parádésan. Az NKM Szeged VE világbajnoka mindent kiadott magából, ennek köszönhetően a harmadik helyen végzett, ezzel pedig várhatóan bekerül az Eb-n induló női négyesbe.

Kárász Anna a szegedi válogatón Kárász Anna a szegedi válogatón

Bodonyi András viszont biztosan nem vehet részt az Európa-bajnokságon, hiszen a C1 Férfi 1000 méteres fináléban kikapott Kiss Tamástól. Nádas Bence három egyes számot vállalt, mindháromban bejutott a döntőbe és két bronzot gyűjtött. Hüvös Viktor tanítványa kihagyja az Eb-t, de a második válogatóig még nagyon sokat léphet előre.

Nagyszerűen szerepeltek a szegedi női kenus csapat tagjai. Nagy Bianka egyesben és Molnár Csengével párosban is szerzett egy-egy bronzot. Csenge 5000 méteren a második helyen végzett, míg Miskolczy Fruzsina 500 párosban fért fel a dobogóra.

Paraversenyzőink sem hibáztak a hétvégén, Varga Katalin nem csak kajakban, hanem kenuban is megnyerte a válogatót, ami nem kis bravúr.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány hétfőn hirdeti ki a Belgrádba utazó csapat névsorát, az NKM Szegedből várhatóan Kuli István, Birkás Balázs, Kárász Anna, valamint a paraválogatott Varga Katalin és Suba Róbert vehet részt az Eb-n.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Birkás Balázs kajak-kenu Kárász Anna