Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Diadalmaskodó futball a másodosztályban, kieséssel: Csákvár–Szeged 2011 3–1
Ziccer 2018. június 3. 19:47

Diadalmaskodó futball a másodosztályban, kieséssel: Csákvár–Szeged 2011 3–1

Hosszú veretlenségi sorozata ért véget a Szeged 2011-nek az NB II utolsó fordulójában Csákváron. Azzal, hogy kikaptak a kék-feketék, kiestek a másodosztályból, így a város csatlakozott azon megyeszékhelyek „elit klubjához”, ahol még másodosztályú foci sincs ősztől. De legalább a stadion első osztályú lesz, ha egyszer elkészül.
Hirdetés

Csákvár–Szeged 2011 3–1 (0–1)
Merkantil Bank Liga NB II., 30. forduló, Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, vezette: Radványi Ádám, asszisztensek: Kis Zoltán, Kovács II. Gábor.
Csákvár: Hermány – Rétyi, Dulló, Kiprich D., Bokros – Mészáros D. – Sejben (Oldal, 57.), Király B., Polonkai (Molnár Cs., a szünetben), Tamás N. – Bobál G. (Papp M., 79.). Vezetőedző: Szijjártó István.
Szeged 2011: Alekszics – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Coroian (Hegedűs M., 64.) – Szabó P., Germán, Nicorec (Szántai, 41.), Zsivanovics – Zádori (Tóth L., 57.). Edző: Goran Kopunovics.
Gól: Bobál 3 (51., 60., 78.), illetve Szabó P. (34.).
Sárga lap: Tóth G. (37.), Hegedűs (85.), Kiprich (85.).
Kiállítva: Aleksic (39.)

„Nem volt rossz a szezonunk, jól játszottunk, eredményesek és stabilak voltunk, hiszen 16 meccsen 11 gólt kaptunk, miközben 16-ot szereztünk. A játék minden szegmensében javultunk.”

„Nem foglalkozom a többi mérkőzéssel, nekem az a feladatom, hogy a csapatomat megfelelően felkészítsem a Csákvár elleni összecsapásra. Nagyon szomorú leszek, ha kiesünk, de én bízok a csapatomban és abban, hogy a futball fog diadalmaskodni vasárnap. Az utóbbi pár fordulóban nagyon furcsa eredmények születtek, néhány csapat hirtelen megtanult gólokat rúgni és meccseket nyerni. Magyarország sajnos előkelő helyet foglal el a bundabotrányos országok listáján, bízom benne, hogy a hétvége a fociról fog szólni és az a csapat marad benn, amelyik megérdemli.”

A fönti két idézet Goran Kopunovicstól, a Szeged 2011 vezetőedzőjétől való, akinek csapata tavasszal egyszer volt képes arra, ami az utolsó fordulóban Bobál Gergelynek egymagának sikerült: három gólt rúgjon egy labdarúgómeccsen. De Kopunovics, mint látható, elégedett volt magával és a csapatával is, meccsenként egy gólt lőni átlagban szerinte nem rossz. Lehet, hogy nem rossz, de kevés volt, nagyon kevés.

Ilyen szegedi csatárteljesítmény mellett hiába futballozott sportszerűen a Csákvár, a Siófok, az MTK, a Zalaegerszeg és a Mosonmagyaróvár is, ezeknek a csapatoknak a játéka kevés volt ahhoz, hogy a Szeged 2011 bennmaradjon.

Ki lehet jelenteni, nem volt bunda az utolsó fordulóban, akárhogy is sugallta azt Kopunovics. Talán inkább nem imádkoztak eleget, elegen, és biztos az is a gonosz műve, hogy Bobál most lő mesterhármast, hogy az MTK is olyan fiatalokat küldött pályára a Siófok ellen, mint a 31 éves Hrepka Ádám, a 33 éves Balogh Béla vagy a 34 éves Bori Gábor, és hogy a Zalaegerszeg is az utolsó három meccsét megnyeri, és ezeken összesen tizenkét gólt lő.

Szeged, Kecskemét, Salgótarján, Eger, Szolnok, Veszprém, Szekszárd, Pécs.

Megyeszékhelyek, ahol sem az első, sem a másodosztályban nincs focicsapat. Nem mintha ez kötelező lenne, csak jó lenne, ha nemcsak betonban látszódna az a sok milliárd forintnyi támogatás, amelyet ifjúsági centrum építésére kap például Kiss-Rigó László megyéspüspök öntől is, teljesen függetlenül attól, milyen vallást gyakorol, már ha hívő egyáltalán.

Mellesleg a kék-feketéket egy utolsó utáni perces góllal még a Szolnok is megelőzte, mert 1–0-ra legyőzte a Nyíregyházát, így a Szeged 2011 a tizenkilencedik helyen végzett a húsz csapatos mezőnyben.

Jövőre lehet SZEOL–Szeged 2011 városi derbit rendezni az NB III-ban. Bár a nyári első fordulóig még annyi minden történhet a holtszezonban.

Erő, szeretet, józanság – áll a csapat címerében. Egyre inkább úgy néz ki, ezt az együttest józanon szeretni csak erővel lehet...

A forduló többi eredménye:
Békéscsaba–Soroksár 0–3 (0–1)
BFC Siófok–MTK Budapest 1–0 (1–0)
Budafok–Budaörs 2–4 (0–2)
Cegléd–Kazincbarcika 2–1 (0–0)
Győri ETO–Gyirmót 1–3 (1–0)
Kisvárda–Soproni VSE 5–0 (2–0)
Szolnok–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0 (0–0)
Vác–Dorog 1–0 (1–0)
Zalaegerszeg–Mosonmagyaróvári TE 4–0 (1–0)

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci Kiss-Rigó László labdarúgás Szeged-Grosics Akadémia