Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. június 2. 13:45 Forrás: MTI / szeged.hu

Tovább erősödött a Fidesz-KDNP a kormányalakítás után a Nézőpont mérése szerint

A kormányközeli Magyar Idők számára készítették a felmérést, ami szerint a választások óta 400 ezer új szavazója lett Orbánéknak.

Hirdetés

A felmérés összegzése szerint a kormánypártok az előző hónapban 52 százaléknyi szavazatot gyűjtöttek volna be, jelenleg pedig 54 százalékos eredményre számíthatnának.

Ez azt jelenti, hogy a választásokon megszerzett 2 millió 600 ezer fős tábort csaknem 400 ezerrel tudták bővíteni két hónap leforgása alatt. A kormánypártok a legnagyobb mértékben a férfiak, a kisebb méretű településeken élők, valamint a középfokú végzettséggel rendelkezők között tudták növelni népszerűségüket.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség körében 42 százalék szimpatizál a kormánypártokkal, míg ez az arány a Jobbik esetében 11, az MSZP-nél pedig 6 százalék. A DK és az LMP tábora 3-3 százalékos. A Momentum Mozgalom 2 százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll.

A teljes népességen belül a Fidesz-KDNP több mint egymillióval több szimpatizánssal rendelkezik, mint a teljes ellenzék együttvéve – olvasható a tájékoztatóban.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP-re 54 százalék szavazna, tehát jóval többen, mint amennyire az ellenzéki pártokra összesen. A Jobbikot 19 százalék választaná, az MSZP-Párbeszéd listára jelenleg 9, az LMP-re 6, a DK-ra pedig 5 százalék szavazna. A Momentum szavazataránya 4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párté 2 százalék lenne a biztos szavazók körében.

A felmérés május 2-22. között, kétezer ember személyes megkérdezésével készült.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK felmérés Fidesz Jobbik KDNP kormány közvélemény-kutatás LMP Magyar Kétfarkú Kutya Párt Momentum MSZP szavazás választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés