Hirdetés
Szegeden 2018. május 31. 18:57

Péntektől szabad a fürdés a szabadstrandon

A hét végén még a gyereknapi zsivajtól volt hangos az újszegedi szabadstrand, a nyár első napjától viszont már napozni, fürödni is lehet a 42 méteres kijelölt partszakaszon. Az ÁNTSZ jónak minősítette a Tisza vizét, a szőke folyó most 23 fokos – hajrá!

A tiszai szabad strandot 2009-ben alakította ki a szegedi önkormányzat közel 30 milliós költséggel. Akkor gépekkel kikotorták, és búvárokkal átvizsgálták a partszakasz előtti medret. A partról 700 köbméter földet hordtak el, és homokot hoztak a strandra.  

A nyár első napján, június elsején megnyílik az újszegedi szabadstrand. A Belvárosi híd lábához közel kijelölt biztonságos és ingyenes fürdőhelyen nemcsak napozni és fürödni lehet, hanem a vendéglátásról is gondoskodnak: a területen felállított két pavilonban itallal és étellel is várják holnaptól a szegedieket.
A parton nemenként elkülönített, díjmentesen igénybe vehető illemhely, zuhanyzási lehetőség, valamint vezetékes ivóvíz is biztosított.

A látogatók védelmét szolgálja, hogy nyitva tartási időben a helyszínen uszodamester és mentőőr is vigyázza a fürdőhely biztonságát.

Miklós Tamás létesítményvezetőtől megtudtuk, hogy végeztek a tavaszi árvíz utáni nagytakarítással, friss homokréteget kapott a strandröplabda- és a focipálya is.

– Az árvíz elsodorta a partszakaszról a homokot, csak a megkeményedett iszapréteg maradt a visszavonuló árhullám után. Most végezzük az utolsó simításokat, friss homokréteggel terítjük le a vízpartot, hogy holnaptól kényelmesen napozhassanak az első vendégek – mondta el Miklós Tamás.

Az elmúlt években megszokotthoz képest kicsit változik a nyitva tartási idő is. Holnaptól június 15-ig előszezoni rend szerint reggel 10-től 18 óráig, ezt követően pedig 9-től 19 óráig várják a vendégeket – a tervek szerint szeptember végéig.

A strand vízminőségét az üzemeltető megrendelése alapján már ellenőrizte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségi Főosztálya, a mintavétel alapján a természetes fürdővíz megfelelő minősítésű lett.

A szeptember végéig a szabadstrand fürdővízének minőségét folyamatosan ellenőrizni fogja a hatóság.
A fürdőhelyet a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. közfeladat ellátása keretében működteti.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szabadstrand Tisza