Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 31. 12:41

Szabadtéri kondipark Makkosházon, a szalagtízes mögött

Képriport
Új kondigépekkel bővült a Gyöngyvirág utca és a Bonifert Domonkos Általános Iskola közötti zöld terület, amely rövidesen felveheti a Gyöngyvirág Liget nevet. Az átadón minden generáció képviseltette magát, de főként az idősebbek és az iskolások örültek az új eszközöknek.

Hirdetés

Mivel a környéken közel háromszáz lakás található és a Bonifert Domokos Általános Iskola tanulói is előszeretettel futkároznak ezen a nagy, zöld területen, a városrész önkormányzati képviselői elhatározták, egy árnyas, szórakozásra és testedzésre is alkalmas ligetet alakítanak itt ki. Kozma József képviselő elmondta, hogy az első fákat 2010-ben telepítették, és ezek árnyékába telepítették a kondigépeket. Vannak fiatalabb facsemeték is, amelyek rövidesen árnyat adnak, és akkor már tovább lehet bővíteni a területet sétányokkal, ivókúttal, és újabb kondieszközökkel.

Tóth Károly – akinek körzetébe tartozik a Gyöngyvirág utcai szalagház – ezt kiegészítette azzal, hogy szeretnék Gyöngyvirág Ligetre keresztelni a területet. Őt az itt élő nyugdíjasok keresték meg azzal a kéréssel, hogy a már meglévő nyújtózó mellé helyezzenek olyan kondiban tartó gépeket, amelyeket az idősek is használhatnak. Rittler Mátyásné ki is próbálta az átadó ünnepség után az egyik „taposó gépet”, és azt mondta, ez tényleg jót tesz az ízületeknek, ugyanakkor mind a négy eszköz karban tartja az izmait.

A szomszédos iskolából eljött két ötödikes osztály az átadóra, és a gyerekek mutatták be az idősebb generációk képviselőinek, hogyan kell az eszközöket használni. A beruházás másfél millió forintba került, és a balesetveszély csökkentése érdekében puha fatörmelékkel töltötték fel a gépek melletti területet. Később szegély is készül ezekhez.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kozma József Makkosház Tóth Károly szabadtéri kondipark
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés