Hirdetés
Kék hírek 2018. május 31. 10:25

Termesztették is, hogy szívni tudják

A Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei eljárást indítottak három férfival és egy nővel szemben kábítószer birtoklása miatt. Egyikük lakóhelyén termesztette is a növényt.
Hirdetés

A 19 éves lány és 28 éves élettársa tanyáján szerdán  tartottak házkutatást a szegedi nyomozók. Az udvarban, egy vödörben, valamint a virágok közé ültetve összesen 13 tő gondozott kendernövényt találtak a rendőrök. A fiatalokat előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerővallomást tettek.

A lány elmondta, hogy ő a termesztésben nem vett részt, párja viszont bevallotta, hogy ő töltötte be a kertész szerepét, de minden próbálkozása ellenére palántái nem nőttek nagyobbra, mint 15-20 centiméter, abból fogyasztani nem tudtak. A házkutatás során a rendőrök egy jegyzetfüzetet is lefoglaltak, ami részletes leírást tartalmazott a növényről és a kendertermesztésről is.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a füvet, amit a pár egyébként fogyasztott, két üllési férfitól vásárolták. A nyomozók őket is előállították és lakóhelyüket átkutatták melynek során, zacskókba csomagolva kábítószergyanús növényi törmeléket, krémet és kendermagokat találtak, illetve foglaltak le.

Valamennyi gyanúsítottal szemben a kábítószer gyorsteszt pozitívan reagált. A feltételezett elkövetőkkel szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kábítószer kender rendőrség