Hirdetés
Kék hírek 2018. május 30. 21:24 Forrás: police.hu

Együttműködést írt alá a rendőrség és a katasztrófavédelem Csongrád megyében

A már korábban megkötött egyezményt bővítették ki. Kiemelt céljuk a káresetek hatékony felszámolása és megelőzése.
Hirdetés

Ünnepélyes keretek között írták alá szerdán azt az együttműködési megállapodást, amely a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között jött létre.

A megyei rendőrkapitányság nevében Dr. Piros Attila rendőr-dandártábornok írta alá a dokumentumot, a megyei igazgatóság képviseletében pedig Szatmári Imre tűzoltó- dandártábornok, megyei igazgató szignózta a kétoldalú megállapodást.

Hivatalos formába öntött együttműködés már 2008. óta él a két megyei szervezet között, a mai aláírással kibővítették és megerősítették korábbi együttműködést. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai számos alkalommal közösen vesznek részt a káresetek felszámolásában, a két szakterület összehangolt, egymást támogató munkája minden alkalommal eredményesnek bizonyult – írja a police.hu

A most aláírt együttműködési megállapodás pontjai kitérnek például személyi állományt érintő felkészítésekre, vagy a közösen végzett helyszíni ellenőrzésekre.

A felek a többi között megállapodtak abban is, hogy az egyes szakterületek munkatársai rendszeres konzultációkon vesznek részt, ismereteiket, tapasztalataikat egymásnak átadják, szakmai kiadványaikat kicserélik, és a kölcsönös érdeklődésre számot tartó szakterületeken közös kutatómunkát végeznek, a prevenció területén együtt dolgoznak.

A megállapodás csütörtökön már életbe is lép.

(fotó: police.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: katasztrófavédelem rendőrség