Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 30. 16:53

Minden a matekon múlik: kiosztották a kulturális támogatásokat

Az idegenforgalmi és kulturális projektek támogatására kiírt pályázatokról döntött szerda délutáni ülésén a közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottsága.

Hirdetés

Április 7-én hirdették meg az idei idegenforgalmi célokra kiírt pályázatot, melyre kilenc szervezet nyújtott be támogatási igényt. Az Idegenforgalmi Tanácsadó Testület előzetesen véleményezte a pályázatokat, így az ő javaslataik kerültek a szakbizottság elé.

Mivel 6 millió forintra lehetett pályázni, de a benyújtott pályázatok keretösszege csak 3 millió 600 ezer forint volt, mindegyik pályázó megkapta a kért összeget. Többek között pénzügyi támogatást kapnak a szegedi Hungarikum Fesztivált és a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált rendező cégek, de a Somogyi-könyvtár és a Lurkó Mosoly Alapítvány is kap anyagi segítséget egy-egy rendezvény lebonyolításához. A bizottság ugyanakkor javaslatot tett arra, hogy a fel nem használt összeget marketing célokra kapja meg a Szegedi Tourinform Iroda, amely rövidesen a Széchényi térre költözik, és a helyváltozásról minél több helyen kell hírt adni. Ehhez viszont a költségvetést kell módosítani, amire legkorábban a júniusi közgyűlésen lesz lehetőség.

Szintén április 7-én jelent meg a kulturális támogatási keret felhívása is, ide jóval több, pontosan 49 pályázat érkezett. A rendelkezésre álló közel 10 millió forintot 47 pályázó között osztották el.

Két pályázat nem felelt meg a kiírás feltételeinek, ők ezért nem kaptak támogatást. A többi pályázó támogatásának mértékéről a bizottság tagjai döntöttek. A javaslattételek után 250 ezer forinttal túllépték a keretet, ezért néhány tételt meg kellett kurtítani. Legalább fél óráig számolgattak a testület tagjai, mire kijött a végeredmény. A nyerteseket a polgármesteri hivatal illetékes irodája értesíteni fogja, ezután megkötik a támogatói szerződéseket. Vannak olyan pályázók, akik 400 ezer forintot kaptak, de akadnak olyanok is, melyeknek be kell érniük 50 vagy 75 ezer forinttal. Kozma József bizottsági elnök szerint az a legfontosabb, hogy a kulturális keret évről évre rendelkezésre áll, és mindenki kap támogatást, akinek a pályázata megfelel a kiírás feltételeinek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kultúra Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság szegedi önkormányzat támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés