Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 30. 10:05

Folytatódik az önkormányzati bérlakások felújítása

Fiatalok pályázhatnak bérlakásokra, és újabb húsz önkormányzati lakást újítanak fel. Többek között ezekről döntött a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága.

Hirdetés

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, az egyetemi, főiskolai hallgatóknak kiírt pályázatok nem hozták a várt eredményeket, ugyanis a meghirdetett lakások iránt kevesebben érdeklődtek, mint amennyi bérlakás rendelkezésre állt. Az IKV Zrt. ezért azt javasolta, a most üresen álló lakások bérleti jogára ne csupán a felsőoktatásban résztvevő, hanem más fiatalok is pályázhassanak. A Tápai, Cserzy Mihály, illetve az Arany János utcákban található garzonlakásokra ezért nyílt pályázatot írnak ki, amelyet pontozásos rendszer alapján bírálnak el.

Az idén immár harmadik alkalommal döntenek üres önkormányzati bérlakások felújításáról. Ezúttal húsz lakást jelöltek ki, a felújítási alapból erre a célra több mint 60 millió forint áll rendelkezésre. A most kijelölt lakások zöme a Székely soron, a Kereszttöltés utcában, valamint az Öthalom utcában található. A felújítást követően nyílt pályázat keretében hirdetik meg a lakások bérleti jogát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás felújítás IKV Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés