Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Még a végén csak NB III-as meccseket lehet rendezni a most épülő szegedi örömstadionban
Ziccer 2018. május 29. 19:12

Még a végén csak NB III-as meccseket lehet rendezni a most épülő szegedi örömstadionban

Képgaléria
Magyarország egyik legszebb nyolcezres stadionja lehet a szegedi, amellyel az is megeshet, harmadosztályúnál magasabb meccset nem biztos, hogy tarthatnak majd a jobbára üres lelátók előtt.

Hirdetés
Hirdetés

Melyik az a csapat, amelyik tizenhárom meccse veretlen a másodosztályban, mégis kiesőhelyen van, mert csak három meccset tudott megnyerni? Naná, hogy a Szeged 2011!

És mielőtt még további kérdésözön zúdulna itt alá, inkább térjünk rá az állításokra, a tényekre.

A (nevében) másodosztályú magyar labdarúgó-bajnokságból egy forduló van hátra, vasárnap tartják, 17 órától. A Szeged 2011 szempontjából a tabellának ez a része az érdekes:

16. BFC Siófok 37 11 9 17 39–45 42
17. Zalaegerszeg 37 11 8 18 41–58 41
18. Szeged 2011 37 8 17 12 30–37 41

A kék-feketék kiesőhelyen állnak, csak akkor maradnak benn,

ha nyernek, és az előttük álló két csapatból az egyik nem nyer.

De milyen meccseket rendeznek?

  • Csákvár–Szeged 2011
  • Siófok–MTK
  • Zalaegerszeg–Mosonmagyaróvár
Az épülő örömszerző komplexum (fotók: Szabó Luca)

A párosítások kapcsán idézzük a püspöki csapat vezetőedzőjének Goran Kopunovicsnak a nyilatkozatát:

„Nem foglalkozom a többi mérkőzéssel, nekem az a feladatom, hogy a csapatomat megfelelően felkészítsem a Csákvár elleni összecsapásra. Nagyon szomorú leszek, ha kiesünk, de én bízok a csapatomban és abban, hogy a futball fog diadalmaskodni vasárnap. Az utóbbi pár fordulóban nagyon furcsa eredmények születtek, néhány csapat hirtelen megtanult gólokat rúgni és meccseket nyerni. Magyarország sajnos előkelő helyet foglal el a bundabotrányos országok listáján, bízom benne, hogy a hétvége a fociról fog szólni és az a csapat marad benn, amelyik megérdemli.”

Az első mondat roppant szimpatikus, így kell hozzáállni, a másodiknak az első két tagmondata is rendben van, ám onnantól elszabadul a – minden.

Sem a szégyenteljes, sem a szánalmas nem fejezi ki kellőképpen azt az érzést, amit egy jó érzésű szurkoló érez ilyenkor. Így nyilatkozik a csapat edzője? Előre csalással vádolja az ellenfeleket? Ő nem focizott véletlenül ebben a bundabotrányos országban?

Ám mielőtt tovább nagyítóznánk a köpködést, nézzék meg a szezon előtt mit ígért, vállalt Kopunovics:

Tizenhat bajnokin vezette eddig a csapatot, négy győzelem, tíz döntetlen, két vereség a mérlege. Lehet erre büszkének lenni? Nehéz egyértelmű választ adni, de tény, az eddig megszerezhető 48 pontból 22-t szerzett meg. És az is tény, hogy idegenben ebben a naptári évben nem kapott még ki a Szeged 2011.

Viszont a fönti monológban elhangzott ez is: „néhány csapat hirtelen megtanult gólokat rúgni és meccseket nyerni”. Ezzel kapcsolatban annyit jegyeznénk meg, a Szeged 2011 rúgta a legkevesebb gólt a bajnokságban, harmincat. Tavasszal tizenhat gólt lőttek, holtversenyben a második legkevesebbet, pont a két közvetlen rivális volt hasonlóan „termékeny”.

De hogy a lényegről beszéljünk, a meccsenként átlag egy gól az jónak számít?

Jónak számít, hogy a csapat házi gólkirálya, Zádori Krisztián hét gólos, ezzel a bajnokságban holtversenyben a 29. helyen áll, középpályások, védők is előzik az MLSZ rangsorában?

A tíz döntetlenből négyszer vezetett az együttes, volt, hogy két gólos előnyt tékozoltak el, ugyanennyiszer egyáltalán nem lőttek gólt.

Szóval, mit csináltak edzéseken a csatárokkal az egész tavaszi idényben?

Végül „kanyarodjunk rá” a bundára!

Csákvárra, a Felcsút fiókcsapatához megy idegenbe Orbán Viktor egyik kedvenc focista megyéspüspökének csapata, aki most építtet az Izabella híd lábához egy ifjúsági centrumot, amelyben benne van egy nyolcezres focistadion is, hogy legyen szegedi otthona a szegedi első számú focicsapatnak, már ha ez annak számít. Kiss-Rigó László azt is elmondta, miért épül kilencmilliárdból stadion:

Ha (esetleg) nyernek a srácok, és az egyik legérzelemdúsabban nyilatkozó fideszes EP-képviselő elnökölte, már bajnok MTK-t nem veri meg a Siófok, akkor mit reagál majd Kopunovics egy esetleges bundavádra? Hogy kikéri magának, az száz százalék. Ahogy valószínűleg az is száz százalék lesz, hogy ezt a kérdést adott esetben nem valószínű, hogy fölteszik neki.

Izgalmas lesz az utolsó forduló. Jól meg is ágyaztak neki.

Az biztos, a Szeged 2011 csak abban bízhat, hogy a futball diadalmaskodik vasárnap. És ez a diadal azt jelenti, hogy legalább ők győznek. Tisztességes körülmények között.

Zöld asztalnál majdnem biztos, hogy nem tudják majd kiharcolni a bennmaradást: az NB III három csoportjának bajnokai, bajnokjelöltjei (keleten a Monor óriási fölénnyel, [eddig] veretlenül lett első, középen a Tiszakécske Duna Aszfalt néven és a Pécs harcol a feljutásért, nyugaton a Kaposvár lett bajnok) vállalják a másodosztályt. Ahogy a már bennmaradtak is. Utóbbiakhoz kellene csatlakozni. Csakhogy ehhez segítség is kell. És itt most nem a szőrmekabátokra gondoltunk. Kopunoviccsal ellentétben.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Magyar Labdarúgó Szövetség Szeged-Grosics Akadémia Kiss-Rigó László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés