• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Ők a legjobbak discóban: szüleik várták a világbajnok táncosokat a Széchenyi téren
Ziccer 2018. május 29. 21:46 Forrás: Szeged Televízió

Ők a legjobbak discóban: szüleik várták a világbajnok táncosokat a Széchenyi téren

Világbajnoki címet hozott haza a Diamond Tánc- és Sportegyesület Horvátországból. A Modern Táncsport Világbajnokságon discotánc-kategóriában lettek a legjobbak. Hazánk összességében is jól szerepelt, 12 középdöntősből 8 magyar csapat volt.

Lufikkal és kölyökpezsgővel várták gyerekeiket a büszke szülők hétfőn este a Széchenyi téren. A Diamond Tánc- és Sportegyesület a horvátországi Pulából érkezett haza nem kis sikerrel. A show- és discotánc-világbajnokságon 17 nemzet versenyzői közül a szegediek az elmúlt 10 év legjobb eredményét produkálták.

„Discótáncban a gyermekkorosztályú csoportunk világbajnok lett, a junior korosztályú csoportunkkal pedig harmadik helyezést értünk el. Ezen kívül még szólóban indultunk, van két hetedik helyezésünk, tizenharmadik helyezésünk és  tizenhatodik helyezésünk 50-60-70 táncos közül összeválogatva a legjobbakat. Borzasztó büszke vagyok a lányokra, mert erre készültünk, erre edzettünk, és sikerült.”

– nyilatkozta a Szeged Televíziónak Babinyecz Tímea, a Diamond Tánc- és Sportegyesület vezetője és edzője.

A lányok a tavalyi világbajnoki második helyezés után tehát szépítettek. A négynapos versenyen 1800 produkciót értékelt a húsztagú zsűri. A szegediekkel maximálisan elégedettek voltak. Technikai szempontokat vettek figyelembe, ugrásokat, forgásokat, de az előadásmódot, a díszletet és a jelmezt is pontozták. 

„Elsők lettünk és nagyon örültünk, zokogtunk, nagyon jó érzés volt, a dobogó első fokára állni.”

– mondta boldogan Gyimesi Eszter, táncos.

„Nagyon sok munka van mögötte, ugrások, nagyon bonyolult lépéskombinációk találhatóak benne. És az idei koreográfiánk sokkal bonyolultabb volt, mint a tavalyi. Ezzel az volt a célunk, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek.”

– nyilatkozta egy másik fiatal táncos, Vígh Jázmin a tévének.

A Diamond táncoslányai elé edzésekkel teli nyár vár. Következő próbatételük a szeptemberi világkupa, de a csapat legnagyobb feladata jövőre a világbajnoki cím megvédése lesz.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: világbajnok világbajnokság