Hirdetés
Ziccer 2018. május 29. 16:40

A népművészet találkozása a BL-döntővel

Sergio Ramos madridi védő brutális megmozdulása a Liverpool elleni meccsen nem csak százezrek által aláírt petíciót eredményezett, de az internetes népművészek fantáziáját is megihlette.

Hirdetés

Szombaton este a kijevi BL-döntőben Sergio Ramos, a Real Madrid védője úgy vitte földre az angol bajnokság egyiptomi gólkirályát, Mohamed Szalah-t, hogy a Liverpool támadója néhány perccel később súlyos vállsérülés miatt kénytelen volt cserét kérni. A Liverpool végül a leggólerősebb csatára nélkül, elképesztő kapushibákkal 3-1-re kapott ki a spanyol csapattól.

Mivel a világ futballdrukkerei jelentős részének meggyőződése a felvételek láttán, hogy Ramos szándékosan tette, amit tett, a történtek miatt már petíciót is indítottak a világ legnagyobb szavazós-aláírós oldalán, annak érdekében, hogy az UEFA tegyen szankciókat Ramosszal és a hozzá hasonlóan szabálytalankodó focistákkal szemben. Ezt kedden kora estig már több mint 480 ezren írták alá.

Persze, ezen kívül is számos egyéb reakció érkezett már az esetre, ezek közül az egyik legérdekesebb talán az Európai Cselgáncs Szövetség reagálása: ők, mivel Ramos megmozdulását sokan a cselgáncsmozdulatokhoz hasonlították, a twitteren azt írták, hogy

a karfogó technika szabálytalan a judóban, de a fociban pont elég ahhoz, hogy megnyerd a Bajnokok Ligáját.

A legtalálóbb és legszórakoztatóbb reakciók viszont a Facebookon terjednek, ezek közül messze a legerősebb a fent látható kép. De az alábbi sem rossz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája foci labdarúgás Liverpool online népművészet Real Madrid