Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. május 29. 09:36

Kuli István révén szegedi ezüstérem is született Duisburgban

A szegedi sportoló, Kuli István egysége remek versenyzéssel második lett a Férfi K4 500 méter döntőjében a Duisburgban rendezett gyorsasági kajak-kenu világkupán.

Hirdetés

Az NKM Szeged VE kajakosa mellett Tótka Sándor, Molnár Péter és Dudás Miklós szerepelt még az ezüstérmes egységben. A másik magyar hajó, Birkás Balázzsal a soraiban az ötödik helyen ért célba a fináléban. Hüttner Csaba szövetségi kapitány hétfőn jelöli ki az Európa-bajnokságon induló férfi négyest. Két ifjú kenusunk, a 18 esztendős Nagy Bianka, valamint a 16 és fél éves Molnár Csenge szombaton szenzációs evezéssel párosban szintén ötödik lett 500 méteren, vasárnap egyesben pedig egy 9. és egy 11. helyezést értek el.

Az NKM Szeged VE duisburgi döntős eredményei:
2. KULI ISTVÁN-Tótka Sándor-Molnár Péter-Dudás Miklós - K4 Férfi 500 méter
5. BIRKÁS BALÁZS-Balaska Márk-Mozgi Milán-Somorácz Tamás - K4 Férfi 500 méter
5. NAGY BIANKA-MOLNÁR CSENGE - C2 Női 500 méter
9. MOLNÁR CSENGE - C1 Női 500 méter
11. NAGY BIANKA - C1 Női 200 méter (B Döntő 2. hely)

Hétfőn az is kiderült, hogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány döntése alapján az ezüstérmes kajak négyes indul az 500 méteres távon a jövő heti belgrádi Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség (MKKSZ) honlapjának beszámolója szerint Hüttner Csaba a hazai rangsorolón mutatott forma, valamint a két világkupán nyújtott teljesítmény alapján jelölte ki a négy versenyzőt, akik Duisburgban csak kicsivel kaptak ki a tavalyi világbajnok német egységtől.

„Nehéz döntés volt, mert sok jó teljesítményt láttam, a két négyesben kipróbált nyolc versenyző mindegyike kiváló formában van. Az Európa-bajnokság azonban már itt van a nyakunkon, döntenem kellett, és jelenleg posztokra lebontva a legegységesebbnek azt a négyest látom, amelyik vasárnap kiválóan szerepelt a világkupán” – mondta. Hüttner a versenyzőkkel és az érintett edzőkkel egyeztetve hozta meg döntését, és elmondása szerint szinte egyöntetű vélemény volt, hogy ennek a négy versenyzőnek kell tovább készülnie az ötszáz négyesre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu NKM Szeged VE Kuli István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés