Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 28. 15:23

Új mobilalkalmazás segít megismerni Szeged nevezetességeit

A Tudományok városa: Szeged nevű applikáció egy turisztikai kutatás eredményein alapul. Illés Réka, a tanszék közelmúltban végzett hallgatója mutatta be hétfőn a Kommunikáció tanszéken.

Hirdetés

Pusztai Bertalan, a fejlesztést végző tanszék vezetője elmondta, hogy a hagyományos médiaképzésen túl öt éve a mobil applikáció felé is nyitottak, így a kreatív ipari képzés is fontosabbá válik nekik. Az első évfolyam nemrég végzett, és egyik tanulójuk, Illés Réka elkészítette az első applikációs fejlesztést, amely a Tudományok városa: Szeged nevet kapta. A programozást Réka párja, Rózsa Dániel végezte. Az applikáció prezentációján részt vett Ács Szilvia, a Szegedi Tourinform vezetője is, aki szerint fontos szerep juthat a fejlesztésnek a város idegenforgalmában, mivel egyre többen mobil alkalmazások segítségével tájékozódnak a városban.

Ennek a fejlesztésnek a lényege ugyanis az, hogy felhívja a figyelmet a különböző értékes egyetemi gyűjteményekre, emlékekre, amelyek jelenleg kiesnek a turisztikai körforgásból. Olyan alkalmazás jött létre, amely nemcsak az egyénileg érkező turistáknak, hanem az iskolás csoportoknak, egyetemi látogatóknak, sőt, akár a szegedieknek is izgalmas látnivalóként mutatja meg az egyetem gyűjteményeit. A mobil applikáció összesen öt városi sétát kínál negyven perctől egészen nyolc óra negyven perces időtartamig. A szegediek és az ide érkező turisták részt vehetnek

A tudomány esszenciája,

  • a Természet és tudomány,
  • az Egyetemi épületek,
  • az Állatok és növények sétán,

valamint a Szent-Györgyi Albert túrán.

A séták során megismerhetik például az Egyetem utcai épületben lévő Őslénytani és Geológiai Gyűjteményt, a Régészeti Gyűjteményt, a Klebelsberg Egyetemi Könyvtár természettudományos érdekességeit és különböző köztéri szobrokat, emléktáblákat is. Emellett olyan népszerű turisztikai attrakciók is szerepelnek a túrák állomásai között, mint a Vadaspark, a Füvészkert, a Tudástár, a Szent-Györgyi Albert Agóra vagy éppen a Móra Ferenc Múzeum. Az applikáció a sétaútvonalak kijelölése mellett mindegyik helyszínről különböző érdekességeket, fontos információkat is bemutat. Az alkalmazás tovább fejleszthető, és azt tervezik, hogy jelenlegi magyar és angol verziók mellé románul és szerbül is elérhetővé teszik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: turizmus applikáció okostelefon Szeged Tourinform
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés