Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 28. 08:17

Aranyhíd Szeged és Keszthely között

Június 16-ától átszállás nélkül juthatunk el vonattal Szegedről Keszthelyre és vissza. Indul az Aranyhíd Expressz.

Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a MÁV-csoport honlapján a 2017–2018. évi országos vasúti menetrendhez kiadott második módosítás, ami az iskolaév utolsó napjának másnapján, június 16-án, szombaton lép életbe. Az ötvenoldalas dokumentum lényegi tartalma a balatoni vonalak nyári menetrendje – adta hírül az iho.hu.

Szegedet ez annyiban érinti, hogy aznap indul először közvetlen járat a Balatonra. Az Aranyhíd Expressz szombat és vasárnap reggel 7 óra 57 perckor gördül ki a nagyállomásról, 12 órakor áll meg Siófokon, és a menetrend szerint 13 óra 27 percre fut be a végállomásra, Keszthelyre.

Szombat és vasárnap Keszthelyről 16 óra 28 perckor indul vissza az Aranyhíd Expressz Szegedre, amely a menetrend szerint közel öt és fél óra alatt teszi meg a 379 kilométert, és 22 óra 5 percre ér a nagyállomásra.

Az Aranyhíd június 16-ától augusztus 26-áig, szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár.

Az expressz másodosztályú kocsikkal közlekedik, amelyen a helyjegy váltása kötelező. Sokan visznek ilyenkor kerékpárt is magukkal. A vonaton van kerékpárszállító vagon, a kerékpárhely foglalása kötelező.

Innen letölthetik a menetrendmódosítást, de igazából csak „ráutaló magatartás” van a pdf-ben a szerelvényre: a 30-as vonal vonatai közé van beillesztve, odafelé 1787-es, visszafelé 1786-os vaonatszámmal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: menetrend vasút Aranyhíd Expressz Balaton Keszthely MÁV-Start

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés