Szegeden 2018. május 27. 14:08

Petőfitelep újszülöttjeit köszöntötték

Képriport
Évek óta hagyomány Petőfitelepen, hogy köszöntik a városrész újszülöttjeit és szüleiket. Szombaton hatvannégy család kapott meghívót az ünnepségre, ahol műsor és apró ajándék várta őket.

Tizenhat éve köszöntötték először a telep újszülött lakóit, az esemény azóta már hagyománnyá vált. Az ünnepségre 2017. májusa és 2018. májusa között született petőfi-telepi, új petőfi-telepi, baktói és fodorkerti újszülött családja kapott meghívót. Idén harmincegy kisfiút és harminchárom kislányt ünnepeltek.

Jarabekné Treplán Mariann, a Petőfitelepi Művelődési Ház igazgatója elmondta, azért alakult ki a hagyomány, hogy tisztelegjenek a szülők előtt, akik vállalják ezt a nehéz, de annál szebb feladatot.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, mindig öröm, ha emelkedik az újszülöttek száma, hisz ez az alapja a nemzet fennmaradásának. A gyerekek születésen azonban nem csak a nemzet számára fontos, hanem a kisebb közösségek és a családok számára is. Nincs annál felemelőbb érzés, mint egy új jövevény érkezése, aki értelmet ad életünknek és boldogságunk forrása lesz – mondta a képviselő. A gyerek azonban felelősséggel is jár, szeretetet, biztonságot, védelmet kell neki nyújtani, de mindezt úgy, hogy a gyerekek közben kiteljesedjenek. A szülőknek példát kell mutatniuk, és fel kell készíteni őket az életre. Közben pedig mi felnőttek is megtanuljuk, mi az élet– tette még hozzá Szabó Sándor.

A képviselő arról is beszélt, hogy a szegedi önkormányzat számára is fontos a gyermekek születése, azért vezették be 2017-ben, a szülési támogatást, amely minden szegedi lakcímmel rendelkező újszülött családjának jár. Ez egy egyszeri 25 ezer forintos támogatás, amelyet egyre többen vesznek igénybe, tavaly 867-en kaptak ilyen segítséget, idén ez a szám már meghaladta az 1500-at.

A körzet képviselője, Szénási Róbert beszédében kiemelte, az egyik legszebb kötelességének tartja az újszülöttek köszöntését. Három gyermekes szülőként fontosnak tartja az eseményt, képviselőként pedig a közösség erősödését látja benne. A gyerekek születésével a közösség fejlődik, gyarapodik – tett hozzá.

Az ünnepség végén minden kisgyerekről egy profi fotós készített felvételt, valamint az édesanyák egy képkeretet és egy szál rózsát kaptak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Petőfitelep Szabó Sándor Szénási Róbert újszülött