Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 27. 11:02 Forrás: MTI

Nem bírja abbahagyni a Fidesz a sorosos hergelést

– Példátlan a Soros-hálózat durva beavatkozása, politikai nyomásgyakorlása a Fidesz ellen – mondta Hidvéghi Balázs a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Hirdetés

A kormánypárt kommunikációs igazgatója azért gondolja mindezt, mert a Human Rights Watch szeretné elérni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. Hidvéghi hangsúlyozta, egy év múlva európai parlamenti választások lesznek, ez az első olyan alkalom, amikor az európai emberek közvetlenül véleményt tudnak nyilvánítani Európa jövőjéről, és ezen belül a bevándorlás kérdéséről.

– A Soros György által finanszírozott szervezet azt akarja elérni, hogy meggyengítse a bevándorlásellenes politikát, elhallgattassa azokat, akik fellépnek az illegális migráció ellen – közölte, majd hozzátette, ebben a körben Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz az egyik legbefolyásosabb, legbátrabb politikai erő, ezért irányul a nyomásgyakorlás ellenük.

Hidvéghi Balázs szerint az Európai Néppárton belül is vannak viták, nagy gyűjtőpártról van szó, amelyen belül vannak olyan politikusok is, akik megengedőbbek a bevándorlás kérdésében. „Európában változik a közhangulat, egyre többen támogatják Orbán Viktor politikáját, a bevándorlásellenes politikát, amely az emberek véleményét, a józan európai többséget képviseli. A magyar emberek világosan döntöttek, a kormánypárt pedig tartani fogja a szavát, nem fogja engedni, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak, és európai szinten is folytatják a küzdelmet” – jelentette ki a kommunikációs igazgató. Azt is mondta, minden eszközt használni fognak, hogy a magyar álláspontot bemutassák és megvédjék. Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy érvényesíteni fogják a magyar emberek akaratát, amelyet szerinte világosan kifejeztek a választásokon. Ezért a jövő héten beterjesztik az alaptörvény módosítását, és a „Stop Soros” törvénycsomagot, amelynek az a célja, hogy tovább szigorítsa a bevándorlás elleni fellépést, illetve megakadályozza, hogy az illegális bevándorlást elősegítsék személyek, szervezetek.

Még a nyári szünet előtt dönt az Országgyűlés a jogszabályokról. A kommunikációs igazgató ennek kapcsán úgy fogalmazott, kíváncsian várja, hogy az ellenzéki pártok, képviselők hogyan szavaznak majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Hidvéghi Balázs Soros György Stop Soros Európai Néppárt Human Rights Watch
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés