Hirdetés
Szegeden 2018. május 25. 18:15

Együtt szórakoztak a gregoros szülők, gyerekek és a tanárok

Képriport
A Délvidék Ház adott otthont a Gregor József Általános Iskola tavaszi családi napjának pénteken délután. Az intézmény rövidesen 55 éves lesz, így erre az ünnepre is készül már az iskola.

Év vége felé már kötetlenebb hangulatban rendezik az iskolai családi napokat, ahol a szülők bepillantást nyernek az intézmény hétköznapjaiba.

Az újszegedi Gregor József Általános Iskola híres énekkaráról, így az ő műsorukkal indult a délután. A Bérkert Utcai Óvoda kicsinyei tánccal szórakoztatták a közönséget, majd az iskolások léptek a színpadra, és különböző műfajokban mutatták meg tudásukat.

Ezt követően levetítették a „Ne menj el mellette” pályázatra készült kisfilmet, amely már része az iskola fennállásának 55. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozatnak.

A kisfilmben Áron, az iskola tanulója annak a kiscsikónak a „magyar hangja”, aki sokáig az intézmény névadója volt, hiszen a népnyelv régebben „csikós iskolaként” ismerte a Fő fasori épületet.

A családi nap több helyiségben igen változatos programokat kínált, hiszen a Konfuciusz Intézet és a Rotary Klub is külön standdal készült, máshol preparátumokkal ismerkedhettek az érdeklődők, de kémiai- és fizikai kísérleteket is végezhettek a vállalkozó szellemű szülők vagy diákok.

A biológia iránt érdeklődők mikroszkópok segítségével tanulmányozhatták a mikrokörnyezetet, de környezetvédelmi tesztet is kitölthettek azok, akik nem a büfében majszolták éppen a lilahagymás zsíros kenyeret, vagy kóstolták a Kiss cukrászműhely süteményeit.

Volt zsákbamacska is, ahol mindenféle hasznos és haszontalan tárgyat adományozhattak a szülők az iskolának.  

 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap iskola Szegedi Gregor József Általános Iskola