Túl a városon 2018. május 25. 08:12 Forrás: nool.hu

Az oroszok a spájzban, a medvék Nógrádban vannak

A Nool.hu egyik olvasója fotózta le a medvét, amely éppen a vonatsíneken kószált. A kép Somoskőújfalun készült, a szlovák határtól és a Szikszó úti lakóházaktól néhány méternyire.

Hirdetés

A fotó készítője a portálnak elmondta, munka közben látták meg az állatot, amely 70-80 méterre volt tőlük.

A medve lejött a hegyoldalról, a két lábára állt, majd szétnézett. A nagy testű ragadozó ezt követően vissza is indult az erdő felé, majd hamarosan eltűnt a szemeink elől. Az egész történet úgy tizenöt másodpercig tarthatott – mondta a féri, aki a MÁV pályafenntartó dolgozója.

Legutóbb 2016-ban láttak medvét a környéken, akkor a beszédes nevű Medves-fennsíkon látták az állatot. Két kocogó előbb egy medvemancs lábnyomának részletét látta a sárban, majd pár másodperccel később tőlük mintegy húsz méterre nem is egy, hanem két nagytestű, sötétbarna színű medvét pillantottak meg, amint ott cammogtak az erdős részen. – írja a Nool.hu

Azon településeken, ahol a medve felbukkanhat, a Salgótarjáni Járási Hivatal figyelmeztető táblák kihelyezésével, illetve a lakosság figyelmének felhívásával próbálta elejét venni az esetleges veszélyes helyzeteknek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: barna medve medve nógrád megye