Hirdetés
Szegeden 2018. május 23. 16:27

Dínóshow és dodzsemezés is lesz a hétvégi gyereknapi pikniken

Képriport
Második félidejéhez érkezett a tíznapos Szeged Napja Ünnepségsorozat. A szervezők az utolsó napokra is számtalan meglepést tartogatnak: többek között gyermeknapi pikniket rendeznek hétvégén a Partfürdőn.

Szombaton és vasárnap több tucatnyi ingyenes program, forgók, dodzsem és ugrálóvár várja a családokat az Újszegedi Partfürdőn.

A Szegedi Gyermeknapi Piknikről a szervezők – stílszerűen – egy-egy dodzsembe ülve tartottak szerdán sajtótájékoztatót a helyszínen.

A rendezvény fontos célja, hogy a gyermekeket a szórakoztatáson túl megismertessék az egészséges életmóddal, a sport különböző fajtáival, a tudományokkal, a környezet- és természetvédelem fontosságával, és a régi

hagyományőrző játékokkal.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója elmondta, az idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Gyermeknapi Piknik elnevezésű fesztivált a hétvégén, május 26-án és 27-én.

Most azonban új helyszínre várják a családokat: mivel az Erzsébet-ligetet felújítják így idén az Újszegedi Partfürdőn állítják fel a forgókat, a játékokat.

– Azoknak kínálunk igazi családi meglepetés-programokat, akik végigsétálva a hídivásáron Újszegeden keresnek a gyermekeikkel újabb élményeket.

A cégvezető elmondta, az önkormányzat támogatásából számtalan ingyenes program várja majd a családokat: például különféle táncosok, együttesek lépnek fel. Eljön többek között a Csiga Duó, a Grimm-Busz Színház, valamint Szűcs László bűvész is bemutatja trükkjeit.

Tanner Zsanett, a programok szervezője arra az élő dínóshow-ra hívta fel a figyelmet, amely minden bizonnyal hamar a gyermekek kedvence lesz. Természetesen nem a földtörténeti triász korból érkezik az állat, hanem egy élethű, belülről mozgatható jelmezbe bújt ember járja majd a Tisza partját.

– Szombat reggeltől innen indulnak a sárkányhajó viadal versenyzői is. Ötven egységben közel ezer ember száll majd vízre a nap folyamán – mondta Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke.

A képviselő kiemelte,

az önkormányzat idén is támogatja a gyermeknapon a különféle játékok használatát. Így például a dodzsemre ezer forint helyett 500-ért bárki felülhet.

A rendezvény célja ugyanis, hogy minél több szegedi gyermek, minél többet játszhasson a két nap alatt.

Részletes program

Május 26, szombat
11.00 Bábszínház a Kisvirág Kreatív Művészeti és Kulturális Csoporttal
12.30 Bodor Karate és Rekreációs Közhasznú Sportegyesület bemutató
13.00 Szatymaz SE Judo bemutató Katona Pállal
14.00 Pepi bohóc és barátai
15.00 Csiga Duó Gyermekzenekar
16.00 Tatay Bábszínház
17.00 X-treme Tánciskola Szeged
17.30 Creative Dance Club – Streetdance Tánciskola

Május 27, vasárnap
10.00 Grimm-Busz Színház
11.00 Bűvészshow Szűcs Lászlóval
12.00 Hagyományőrző Kelevézek
13.00 Creative Dance Club – Streetdance
13.30 Zumba Bettyvel
14.00 Feel Good Dance Company
14.30 Suhancok Néptáncegyüttes Király Tamással
14.45 Akrobatikus Rock&Roll táncbemutató a Kozmosz Egyesület Tánciskolával
15.00 Phoenix Fitness Egyesület
15.15 Skillful Dance Tánciskola
15.45 Bodor Karate és Rekreációs Közhasznú Sportegyesület
16.00 Fiona Fitness Táncstúdió
17.00 Szabó Csanád bűvész műsora

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyereknap partfürdő