Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. május 23. 12:16

Emléktáblát kapott Vadász Ilona a Klauzál téren 

Képriport
A táblát a Vántus István Társaság és Szegedi Szimfonikus Zenekar állította a gordonművész és legendás zenepedagógus emlékére.

Hirdetés

Vadász Ilona gordonművész, főiskolai adjunktus, zenekonzervatóriumi tanár, a Szegedi Szimfonikus Zenekar egykori szólamvezető művésze 13 éven át, 1982-től haláláig lakott abban a Klauzál téri épületben, aminek falán most felavatták az emléktáblát.

Kiss Ernő, a Vántus István Társaság titkárának köszöntője után az avatóbeszédet Ludányi Endre gordonművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezetője mondta, aki Vadász Ilona egykori tanítványaként azt is felidézte, hogy mestere olyan komolyan vette a pedagógiai munkát, hogy nem ritkán ebben a belvárosi házban, a saját lakásában korrepetálta még akár nyáron is a diákjait. Mint mondta, neki köszönhető, hogy a szegedi nagybőgőoktatás országos hírűvé vált a 70-es évektől kezdődően. Kiemelte, hogy a Szegedi Szimfonikus Zenekar összes jelenlegi nagybőgőse Vadász Ilonától, vagy az ő tanítványaitól tanult.

Az emléktáblát Kiss Ernő, valamint Kozma József, a közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának elnöke leplezte le, amit megkoszorúzott többek között Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház leköszönő igazgatója, a Szegedi Szimfonikus Zenekar következő vezetője, és Lukácsházi Győző, a zenekar jelenlegi vezetője is.

Táblaavató képeiből készült galériánk a fenti fotóra kattintva látható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: avatás emléktábla Szegedi Szimfonikus Zenekar Vadász Ilona Vántus István Társaság

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés