Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 23. 10:54

Hurrá! Kineveztek 54 államtitkárt

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették. Lettek egy sárga tállal, 54-en kaptak megbízatást.

Hirdetés

Egyszer réges-régen, amikor Orbán Viktor miniszterelnök lett, azt nyilatkozta, takarékos államot kíván kiépíteni. Azonban ahogy telt az idő, szaporodtak a felesleges stadionok, úgy szaporodtak az államtitkárok is. Ahogy régen fogalmaztak, mára már vannak egy „sárga tállal”.

Áder János, a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át.

Az államfő a Miniszterelnökségen nevezte ki a legtöbb államtitkárt, illetve közigazgatási államtitkárt, ahol összesen tízen tették le esküjüket, míg az Emminél kilencen, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, valamint az Agrárminisztériumban hatan-hatan, a Miniszterelnöki Kormányirodán és a Pénzügyminisztériumban öten-öten, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Honvédelmi Minisztériumban pedig hárman-hárman. A belügyi, az igazságügyi és a külügyi tárcáknál egyaránt két államtitkár tett esküt, itt közigazgatási államtitkárokat nem neveztek ki.

Fotó: MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János államtitkár kinevezés negyedik Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés