Hirdetés
Túl a városon 2018. május 23. 10:08

Új módszerrel vadásznak a rendőrök az autósokra

A Facebookon többen is jelezték, a rendőrség nem elégszik meg az eddigi sebességmérő eszközökkel, hanem egy új módszerrel próbálkozik levadászni az autósokat. A hírek szerint civil autókkal „hajszolják bele” az autóst a gyorshajtásba. A rendőrség cáfol.

Hirdetés

A bejegyzések szerint nagyon egyszerűen működik a dolog. A belső sávban haladó autós mögé beáll egy civil rendszámú autó (a hírek szerint egy Audi) és elkezdi „letolni” az útról a gyanútlan autóst, aki két dolgot tehet, vagy kimegy a külső sávba – amit néha nincs esély -, vagy pedig gyorsít. Amikor az utóbbit választja és gyorsít, ezzel túllépve a sebességhatárt, már fel is harsan a sziréna és az autós kezében ott a csekk. A hírek arról szólnak, az autópályákon és a 8-as úton alkalmazzák ezt a rendőrök, a posztok szerint provokálják az embert, hogy szabálytalankodjon.

Az Index megkereste ORFK-t az üggyel kapcsolatban, és arra is rákérdeztek, nem tartják-e balesetveszélyesnek, hogy a rendőrök civil autónak álcázva követik ennyire szorosan a polgárokat sokszor magas sebesség közben. A rendőrség válaszában elismerte, valóban civil autóból mérik az embereket, de azt tagadták, hogy belekényszerítenék az autósokat a szabálytalanságba:

„A rendőrség nem „tol agresszívan” senkit, nem hajszolja jogsértés elkövetésébe és veszélyes szituációkba a járművezetőket. 
A rendőrség közúti ellenőrzéseinek célja a többi közlekedőre veszélyt jelentő jogsértések elkövetőinek kiszűrése, ezáltal a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek megelőzése. Ennek egyik eszköze a menet közben elkövetett jogsértések dokumentálása, akár rendőri jelleget nélkülöző gépjárművekből is.”

Amennyiben önök tapasztalnak ilyen rendőri „intézkedést” írják meg nekünk, az info@szeged.hu e-mail címre!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyorshajtás rendőrség