Hirdetés
Túl a városon 2018. május 22. 15:40

Árokba borult a Szegedről Győrbe tartó busz: sokan megsérültek

Árokba borult kedden a Szeged-Győr között menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Huszonöten sérültek meg, közvetlen életveszélyben senki sincs.

A helyszínre kilenc mentőautó és mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket Székesfehérvár, Dunaújváros, Veszprém, és Siófok kórházaiba szállították.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Szeged-Győr közötti járat egy másfél méter mély vízelvezető árokba borult.

A járművön az eddigi adatok szerint 39-en utaztak, az utasok önerőből hagyták el a buszt.

Jelezte, hogy a helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is.

A mentésben résztvevő székesfehérvári tűzoltók vizet, plédeket osztanak az utasoknak.

Sipos Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később azt mondta, hogy a busz áttért a szemközti sávba és az ottani árokba csapódott. Körülbelül húszan sérültek meg az utasok közül.

Közölte, hogy a mentőhelikopter és a mentőautók többsége már távozott a helyszínről, a sérülteket kórházba vitték.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat Dinnyés felé terelik.

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán azt írta, hogy

az első információik szerint az utasok közül 25-en sérültek meg, néhányuknál felmerült a csonttörés, belső sérülés lehetősége, de közvetlen életveszélyben senki sincs.

A feol.hu információ szerint a buszon összesen 37-en utaztak, ebből 25-en sérültek meg a baleset következtében, a legtöbbjük könnyen, két embert viszont mentőhelikopter vitt el a helyszínről.

A portál azt is írja, az egyik fiatal hölgyutas az érettségire sietett, így őt a helyi rendőrfőkapitány kocsijával vitték be az iskolába, hogy ne késse le a fél kettes kezdést.

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset busz