Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. május 21. 14:29 Forrás: MTI

Megrongálták a csepeli kálváriát: Németh Szilárd ezt is átpolitizálta

Vandálok megrongálhatták a csepeli Tamariska-dombon lévő kálváriát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz, de a biztonság kedvéért Rezsiszilárd egy kicsit odamondott nekik is.

Hirdetés

Borbély Lénárd csepeli polgármester és Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerint mivel a rongálást pünkösd napján követték el, feltételezhető, hogy „a tett mozgatórugója aljas provokáció és/vagy a kereszténység elleni vak gyűlölet lehetett”.

Arra kérték a csepelieket: fogjanak össze, ne engedjenek az erőszakos emberek nyomásának, ítéljék el a vandalizmust és a gyűlöletkeltés minden formáját. Közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat – írták.

Közölték, bíznak az igazságszolgáltatásban, és remélik, gyorsan kiderül kik követték el, és „példás büntetés” vár rájuk.

A csepeli Tamariska dombot 2010 után újította fel a csepeli önkormányzat. 2015 őszén Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel a tetején álló Kálváriát. A BRFK az MTI megkeresésére azt közölte: a XXI. kerületi rendőrkapitányság rongálás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hozzátették, Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyomozás rendőrség BRFK Budapest Budapesti Rendőr-főkapitányság Csepel kálvária Németh Szilárd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés