Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 19. 21:47

Súlyos pénzeket fizettek Prince tárgyaiért egy aukción

Pénteken árverezték el New Yorkban a két éve elhunyt zenész Prince tárgyait. Óriási volt az érdeklődés, az egyik gitárját a kikiáltási ár háromszorosáért vitték el. A teljes bevétel 2 millió dollár volt.

Hirdetés
Hirdetés

Az 57 éves korában elhunyt zenész sárga elektromos gitárjáért egy ismeretlen vevő 225 ezer dollárt, azaz körülbelül 60 millió forintot fizetett a Julien’s aukciósház árverésén. Mondjuk egy ugyanilyen gitárért – ami türkizkék volt – tavaly valaki ennél sokkal többet, 700 ezer dollárt fizetett.

A mostani aukció másik kiemelkedő tárgya Prince egyik kék fellépő ruhája volt, amelyért szinte megőrültek a licitálók, összesen 150 licit érkezett. A szakértők 50-70 ezer dollár bevételre számítottak, de végül 108.797 dollárért ütöttek le a ruhát, amelyet az 1999-es újévi koncertjén viselt a sztár.

Emellett Prince több más ruhadarabja is kalapács alá került, bolt olyan, amelyért 51 ezer dollárt fizetett egy rajongó. De elárvereztek ékszereket, egyéb kiegészítőket és többek között személyesen Prince-nek készített cipőket is. A tárgyak nagy része a művész volt feleségétől származtak.

A Julien’s tájékoztatása szerint az aukció összbevétele elérte a kétmillió dollárt. A cég vezérigazgatója, Martin Nolan elmondta:

Prince két évvel ezelőtti halála óta hatalmas a kereslet a tárgyaira.

Hozzátette, elképzelhetőnek tartja, hogy Prince tárgyai befektetésnek sem utolsók. Elmondása szerint Michael Jackson és Elvis Presley tárgyai is egyre többet érnek.

Fotó: wikipedia.org

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árverés fellépő ruha gitár Prince

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés