Ziccer 2018. május 19. 15:19 Forrás: mti

Kajak-kenu vk: Hat magyar érem szombaton

Hat érmet, három-három ezüstöt és bronzot szereztek a magyar versenyzők a Szegeden zajló kajak-kenu világkupa szombati versenynapján. A szurkolók szegedi éremnek is örülhettek.

A kilenc döntőben összesen 15 magyar egység szállt vízre az erős hátszélben, a finálék közül hatban két hazai egységért is szoríthatott a Maty-ér közönsége.

A férfiak K-1 1000 méteres fináléjában Kopasz Bálint címvédőként szállt vízre, miután tavaly - akkor még meglepetésre - ő nyerte Szegeden ezt a számot. A 20 éves algyői kajakos ezúttal is nagyon jól osztotta be erejét, végig a mezőny első felében haladt, és aztán nagyszerű hajrával feljött a második helyre. A győzelmet a portugálok klasszisa, Fernando Pimenta szerezte meg.

„Végig bírtam szusszal, ami nagy dolog ezer méteren. Pimenta nagy versenyző, erős tempót tud menni, de legközelebb szeretném megverni. Ha sikerül, az nagy dolog lesz” – értékelt a fiatal magyar, akire délután még vár egy középfutam 500 méteren.

A nap harmadik, egyben utolsó egyes fináléjában, C-1 1000 méteren Bodonyi András nem tudott beleszólni a dobogós helyek elosztásába, hatodikként zárt, míg a szám B fináléját Kiss Tamás nyerte, aki így összesítésben a tizedik helyen végzett.

A nőknél kenu kettes 200 méteren rakétaként lőtt ki a rajtból a kínai páros, őket nem is tudták megközelíteni a riválisok, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső pedig a dobogóért harcolt. Az ázsiaiak mögött az oroszok értek be másodikként, míg a magyarok harmadikként zártak. A szegedi Molnár Csenge, Nagy Bianka kettős a B döntőben volt érdekelt, és ezt megnyerte.

A nap csattanójaként, teljesen váratlanul a férfiak K-2 500-as fináléjában is gyűjtöttek egy dobogós helyet a hazaiak, mégpedig a Nádas Bence, Erdőssy Csaba kettős révén, amely nagyszerűen versenyezve futott be harmadikként a győztes spanyolok és a második oroszok mögött. Koleszár Mátyás és Németh Viktor a hatodik helyet szerezte meg ebben a versenyben.

„Csütörtökön ültünk össze először, számunkra is kellemes meglepetés ez a bronz. Ma mindent sikerült kihozni ebből az egységből” – mondta Nádas. „Nagyon nagy siker ez a számunkra” – tette hozzá Erdőssy.

Fotó: mkksz.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Maty-ér világkupa