Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 18. 10:18

Egy darabka Párizs Szegeden

Ismerkedjenek meg egy séta során Szeged legszebb szecessziós épületeivel, nemcsak kívülről, hanem belülről is. A nagypolgári luxus-bérpaloták felfedik belső pompájukat: kovácsoltvas lépcsőházaikat, az eredeti kerámiákat és a színes ablaküvegeket.

Hirdetés

Volt egy nagyon rövid időszak a magyar építészet történetében, amikor alig húsz év alatt- közvetlenül az első világháború előtt- szerencsés módon összejöttek mindazok a feltételek, melyek bátran mondhatjuk, a világszínvonalú építészethez elengedhetetlenek. Ez volt a szecesszió kora. Béke volt, a gazdasági fellendülés korszakát élte az ország, volt tehát pénz a költséges középítkezésekhez is. Főleg az alföldi, sokszor elmaradott „porfészekből” kellett várost varázsolni. Építettek városházákat, templomokat, zsinagógákat, kaszinókat és még sok minden mást is. Az építészek egymás után kapták a megrendeléseket. Az ismertebb Lechner, Lajta, Komor, Giergl, Baumhorn és Medgyaszay mellett tucatjával kaptak megbízást más tervezők is. Igazi aranykor volt ez, és szerencsénkre sok épület meg is maradt. A szegedi emblematikus épületekkel ismerkedhetnek meg a séta során az érdeklődők.

Állomások: Ungar-Mayer-palota, Beregi-ház, Deutsch-palota, Vasaló-ház, Gróf-palota, Móricz-ház, Református-palota.

A közel 2,5 órás séta kidolgozója és vezetője Csikós Ildikó a Beyond Budapest Sightseeing munkatársa. A programra előzetes bejelentkezés szükséges! Jelentkezés és információ: +36-62/488-690, +36-62/488-699, szeged@tourinform.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: séta Szegedi Tourinform Iroda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés