Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. május 18. 09:00

De mit lehet csinálni még a borozáson kívül? Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden, péntektől csütörtökig.

Hirdetés

Ezen a héten is megmondjuk, hogy szerkesztőségünk szerint milyen programokkal érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mármint a borozáson kívül.

A helyzet ugyanis most speciális: ma kezdődik a borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozat, ami már önmagában szinte felsorolhatatlan mennyiségű programot kínál a következő napokra. Ezeket naponta külön cikkekben ismertetjük majd. Ez itt most a szokásos heti ajánlónk, azokkal a programokkal, amik a fesztiváltól és a város születésnapjától teljesen, vagy legalább részben függetlenül is léteznének.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat egyébként az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

05.18., Péntek

Mozi

Szicíliai kísértettörténet, Kutyák szigete, 7 vérfagyasztó nap, Így csajozz egy földönkívülivel, A partiállat, Deadpool 2, Igaz történet alapján, Három hegycsúcs a Belvárosi Moziban.
Bosszúállók: Végtelen háború, Hang nélkül, Egy lélegzetnyire, Ghostland - A rettegés háza a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Pozvakowski., Perihelion – Az ország talán leghangosabb zenekara és egy debreceni pszichedelikus post-metal-együttes a Grand Caféban.

Jazzszigor – Csak fekete lemezek, semmi usb a Jazz Kocsmában. Odabent, vagy a kertben, halkan. Belépő nincs.

Bird Trio jazz est – Blaho Attila, Billy Prim és Cséffán Dávid az Anyám Tyúkjaiban pár lépésre a borfesztiváltól.

Vecsernyés Robi Élőzenés est! – Kikapcsolják a zenegépet és helyette Vecsernyés Róbert bárzenész bárzenél a Mignonban.

Badgirls Szeged Hungi Vigado Borfeszt weekend – Techno, tech-house Indigo Theory, Ascaloon, James Cole, Pat Duff és Shabaam közreműködésével a Hungiban.

SUN Festival promo party – Nest Of Noise (IT), Kory és MISO játszanak psytrance-t és hasonlókat a Pulzusban.

Wine RnB – A nagyteremben fekete zenék WellDannel, a pubban házibuli Gabriel B-vel a Széchenyi téri borfesztivál jegyében a Széchenyi téri Retróban.

Borfesztivál Nyitó Buli – A Jatéban is megnyitják a borfesztivált, ehhez DJ Corvin adja a zenét, a lányokat pedig ingyen beengedik.

ÖsszSÁGVÁRI • Érettségi After ✘ CS Company – Ságvárisok és barátaik bulija a Number One-ban.

Más program

Kiállítás Orosz Diana munkáiból – Diana fellépő- és egyéb ruhák készítésével foglalkozik és most ki is állít néhány darabot a Grand Caféban.

Könybemutató & sci-Phi kerekasztal – Az Elpis című lapot mutatja be Rosta Kosztasz és Gyöngyösi Megyer, utána egy kerekasztal beszélgetés során a sci-fi lesz a fő téma, Czeglédi András, Szilárdi Réka és Tóth Zoltán János beszélgetnek, moderál Tőke Márton.

LvL Up Ivós Léghoki Bajnokság – Szeged, de lehet, hogy a világ első ivós-léghoki bajnoksága a LvL Up-ban.

05.19., Szombat

Mozi

Szaffi (digitálisan felújított), Szicíliai kísértettörténet, Kutyák szigete, 7 vérfagyasztó nap, Így csajozz egy földönkívülivel, A partiállat, Deadpool 2, Igaz történet alapján, Három hegycsúcs a Belvárosi Moziban.
Jönnek a kacsák, Nyúl Péter, Bűbáj herceg és a nagy varázslat, Belle és Sébastien 3: Mindörökké barátok, Éjjeli napfény, Bosszúállók: Végtelen háború, Hang nélkül, Egy lélegzetnyire, Ghostland - A rettegés háza a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Ákos 50 – Kovács Ákos híres énekes ötvenéves, ennek örömére koncertet ad a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha minden igaz, már minden jegy elkelt.

Take three jazz koncert – D Nagy Ágnes, Raffai Éva és Szalvai Ádám triója jazz sztenderdeket és pop slágereket játszik az Anyám Tyúkjaiban.

B-Side Treasures – DJ Kő pörgeti lemezgyűjteményének ritkábban használt oldalait, főleg az ötvenes, hatvanas évekből a Jazz Kocsmában. Odabent, vagy odakint, halkan. Ingyenes.

#SzexiNyár – Szokásos szombat esti buli Andrew Juniorral a Hungiban.

Wines and Hits – A nagyteremben mai slágerek JoerJuniorral, a pubban házibuli Gabriel B-vel a Retróban, ismét a szomszédos borfesztivál jegyében.

Dream Night Show – Peter Jabin, Walcus és Dj Shake rendezik a veretést a Jate Klubban.

Suck My Disco - Season Closing – Szezonzáró Szákmájdiszkó a Singben, fellép a BSW és PIXA is baromkodik egy sort a többi lemezlovas mellett.

Nova Prospect, Down For Whatever, Phrenia – A zenekarok tavaszi turnéjának szegedi állomása.

Más program

Tájházi Kincskereső - Népi építmények – a magyar népi építészet hagyományait elevenítik fel, népi építményeket (házat, kerekólat, vakolathímet, napsugaras oromzatot) tanítanak készíteni agyagból, fából, gyékényből, nádból és fából.

05.20., Vasárnap

Mozi

Szaffi (digitálisan felújított), Szicíliai kísértettörténet, Kutyák szigete, 7 vérfagyasztó nap, Így csajozz egy földönkívülivel, A partiállat, Deadpool 2, Igaz történet alapján, Három hegycsúcs a Belvárosi Moziban.
Jönnek a kacsák, Nyúl Péter, Bűbáj herceg és a nagy varázslat, Belle és Sébastien 3: Mindörökké barátok, Éjjeli napfény, Bosszúállók: Végtelen háború, Hang nélkül, Egy lélegzetnyire, Ghostland - A rettegés háza a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Ákos 50 Ráadás – Kovács Ákos híres énekes ezen az estén is azt ünnepli, hogy öregszik, Szegeden ugyanis olyan sokan kíváncsiak rá, hogy egy este be sem fér mindenki a Szegedi Nemzeti Színházba. Valószínűleg a hivatalos árusoknál már erre sincsen jegy.

Házibuli Attilával – DJ Atesz bulija a Hungiban, a hétfői pünkölés miatt vasárnap este.

Borfeszt After – Vasárnapi buli a Retróban JoerJuniorral, naná, hogy még mindig a borfesztiválhoz igazítva.

Vendéglátós Vigadalom – Vendéglátósok bulij a pünkösd vasárnap a Number One-ban.

Más program

A vasárnap más érdekes programok mind a városban zajló fesztiválhoz kapcsolódnak, ezeket külön cikkben ajánljuk.

05.21., Hétfő

Mozi

Szaffi (digitálisan felújított), Szicíliai kísértettörténet, Kutyák szigete, 7 vérfagyasztó nap, Így csajozz egy földönkívülivel, A partiállat, Deadpool 2, Igaz történet alapján, Három hegycsúcs a Belvárosi Moziban.
Jönnek a kacsák, Nyúl Péter, Bűbáj herceg és a nagy varázslat, Belle és Sébastien 3: Mindörökké barátok, Éjjeli napfény, Bosszúállók: Végtelen háború, Hang nélkül, Egy lélegzetnyire a Cinema Cityben.

Hétfőn minden más érdekesség a városban zajló fesztiválhoz kapcsolódik, ezeket külön cikkben ajánljuk.

05.22., Kedd

Mozi

Vad Balaton (kibővített moziváltozat), 7 vérfagyasztó nap, Szicíliai kísértettörténet, Kutyák szigete, Deadpool 2, Így csajozz egy földönkívülivel, Igaz történet alapján, A partiállat, Három hegycsúcs a Belvárosi Moziban.
Bűbáj herceg és a nagy varázslat, Éjjeli napfény, Bosszúállók: Végtelen háború, Hang nélkül, Egy lélegzetnyire a Cinema Cityben

Buli / Koncert

Hangverseny – A Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertezik a Szegedi Nemzeti Színházban. Műsor: Szervánszky Endre: Fuvolaverseny, J. Brahms: III. szimfónia, közreműködik: Matuz István (fuvola), vezényel: Pál Tamás.

Más program

Tóth Attila Szeged Szobrai könyvbemutató – A városháza dísztermében.

Az én Alföldem – Újabb vetítős program dr. Molnár Gyulával az Agórában.

Mengele törpéi – A Kaposvári Egyetem másodéves színművész hallgatóinak vizsgaelőadása a Régi Zsinagógában.

Kárpáti Péter: Én, a Féreg – A Szegedi Egyetemi Színház ezúttal egy összkomfortos családi ház konyhájából és szobáiból jelentkezik, a Szegedi Pinceszínházban.

Quiz Night #5: DC Comics and Movies – Tematikus kvízest a LvL Up Esport Bárban.

05.23., Szerda

Mozi

Szicíliai kísértettörténet, Kutyák szigete, 7 vérfagyasztó nap, Így csajozz egy földönkívülivel, A partiállat, Deadpool 2, Igaz történet alapján, Solo: egy Star Wars-történet, Három hegycsúcs a Belvárosi Moziban.
Bűbáj herceg és a nagy varázslat, Éjjeli napfény, Bosszúállók: Végtelen háború, Hang nélkül, Egy lélegzetnyire a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Szerdán minden érdekes koncert a városban zajló fesztiválhoz kapcsolódik, ezekről cikkben írunk.

Más program

Székely János: Caligula helytartója – Dráma három képben, epilógussal a Régi Zsinagógában.
https://www.facebook.com/events/2134358983467126/

A boldog hülye és az okos depressziós – Kepes András előadása az IH-ban.

Színvak – Dráma-játszóház felnőtteknek a Képzerdőben.

05.24., Csütörtök

Mozi

Solo: egy Star Wars-történet, Derült égből család, Legjobb úton, Deadpool 2, A fa alatt, Igaz történet alapján, Sosem voltál itt a Belvárosi Moziban.

Buli / Koncert

SZTE Buli – Minden SZTE-diáknak éjfélig ingyenes a buli a Jate Klubban, a zeneszolgáltatást DJ Berryre bízták.

Underground Music Night – Szemmarly & VIGH játszanak elektronikus tánczenét a Gin Tonicban, pár lépésre a borfesztiváltól.

Desszert együttes a Virág cukrászda teraszán – Ez minden, amit el tudunk mondani erről.

Más program

Don Juan / A négy évszak-Feminizma – A Szegedi Kortárs Balett előadása a színházban.

Manna Produkció: Radioaktív – Monodráma Marie Curie életéről a Régi Zsinagógában.

Just Dance Party – Just Dance-csaták és koktélakciók a LvL Up Esport Bárban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program programajánló programok
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés