Hirdetés
Szegeden 2018. május 17. 23:13 Forrás: MTI

Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a Mol

Tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve a Mol. Országszerte 50 töltőállomáson helyeznek ki olyan mikrochip-leolvasókat, amik az elkóborolt kutyák hazajutását segítik.

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon mintegy 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett állatok megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók – írja a Mol csütörtöki közleménye.

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához. A most országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segíthetnek.

„A Mol felelős vállalatként úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, amelynek egyik elemeként tavaly nyár óta már a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek a Mol mintegy 450 hazai töltőállomására”

– olvasható a közleményben.

Mint írják, ezúttal a töltőállomásokon helyeznek ki mikrochip-leolvasókat: az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kutyák gazdáival.

A Mol töltőállomásainak csatlakozásával 120-ra bővült a mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás a http://w-ebkereso.hu/ oldalon tölthető le.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kutya Mol Vigyél Haza Alapítvány