Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. május 17. 18:42

Helyi Érték Díjátadó: második lett a Szeged TV Diagnózis című magazinja

A tematikus magazinok kategóriájában kapta az elismerést a televízió egészségmagazinja. A sclerosis multiplexről szóló adásukkal nyertek.

Hirdetés

A 88 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete idén Hajdúszoboszlón tartja tavaszi találkozóját. Ezen adták át csütörtök este az egyesület Helyi Érték Díj-pályázatának elismeréseit.

A Szeged Televízió a tematikus magazinok kategóriájában lett második helyezett a Diagnózis című egészségmagazin egyik tavalyi adásával, aminek témája a sclerosis multiplex volt.

Kozó Attila, a Szeged Televízió főszerkesztője a díj átvétele után nem sokkal telefonon nyilatkozott a szeged.hu-nak:

„Ebben a díjban nagyon sok ember munkája van benne, ez egy igazi csapatmunka. Elsőként kell kiemelni az alapító szerkesztőt, Szekszárdi Miklóst, ő indította el sok évvel ezelőtt a Diagnózist, amit tavaly február óta már a Szeged Televízió készít és sugároz. Szintén nagyon fontos a szerepe Klucsik Editnek, aki a műsort átvette, gondozza és szerkeszti. Nagyon örülök, hogy sikerült megtalálnunk műsorvezetőként Karajkó-Németh Mariettát, aki az elmúlt másfél évben igazi gazdája lett a Diagnózisnak. Meg kell köszönnöm a munkáját az operatőreinknek is, különösképpen Dani Gézának, aki hosszú évek óta kiemelkedő színvonalon dolgozik a műsoron. De a többi operatőrünk is – köztük Ficker Péter, aki rendezőként is szerves része a Diagnózisnak –, valamint a vágóink, a műsoron már korábbi munkahelyén is dolgozó Aradi Monika, Rajhona Péter és Harangozó Sándor is rendszeresen hozzáteszik azt a pluszt az adásokhoz, aminek köszönhetően most átvehettük ezt a díjat. Külön szeretném megköszönni a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány támogatását, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen színvonalú adással tudtunk nevezni.”

Az alábbiakban látható a Szeged Televízió eredetileg élő videója a díj átvételéről.

Ez pedig itt az a Diagnózis-adása a sclerosis multiplexről, amivel elnyerte az elismerést a tévé:

Az idei díjazottak

Az egyesület idén három kategóriában írt ki pályázatot, a híradók mellett a magazinműsorokkal, valamint a dokumentumfilmekkel versenyeztek a helyi televíziós műhelyek.

A Gyurity Mónika, Márföldi István és Kontra György alkotta zsűri a Médiacentrum Debrecen Napszemle című híradóját találta legjobbnak. A második helyen a Halas TV híradója végzett, a harmadik legjobb híradót a Zalaegerszegi Televízió készítette.

A tematikus magazinok között, ahol a Szeged TV a második lett, a Kecskeméti Televízió Kibeszélő című műsora érdemelte ki a fődíjat, míg a harmadik helyet a Békéscsabai Médiacentrum Zöld7 című magazinja kapta.

A zsűri a legjobb egész filmnek járó díjat a Makói Városi Televízió adta az Ami egy vonóban rejlik című alkotásért. A második helyen a Médiacentrum Debrecen végzett a Kedvvel vetettem című portréfilmjével, amit Aradi Csabáról készített. A harmadik a Szolnok TV: Apáról fiúra című filmje lett.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete tizenötödik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2018-ban a helyi televíziós társadalom Balogh Zsoltot, a Balogh Stúdióvilágítás korábbi vezetőjét tüntette ki életműdíjjal – olvasható a Helyi Televíziók Országos Egyesületének oldalán.

Ezúton gratulálunk a díjhoz testvérünk, a Szeged Televízió teljes szerkesztőségének!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged Televízió tv